Susțineți jurnalismul independent! Stă în puterea noastră să construim o societate informată corect și responsabil

Susțineți jurnalismul independent! Stă în puterea noastră să construim o societate informată corect și responsabil

Jurnalismul este vocea societății

Jurnalismul este vocea societății, care trebuie să se audă mereu, și întotdeauna la timp. Libertatea jurnalismului este o condiție pentru o societate democratică și informată, în care oamenii au acces la informații corecte și relevante și în care cei care dețin puterea sunt responsabili și transparenți în tot ceea ce fac.

Căutarea adevărului este un act de curaj care ne consolidează credința în puterea schimbării, pentru care spotmedia.ro luptă în fiecare zi.

Această misiune de a căuta adevărul și de a vă furniza informații valoroase ne ghidează la fiecare pas și este fundamentul pe care construim relația noastră cu voi, cititorii noștri.

Într-o lume inundată de știri, valoarea informațiilor adevărate și obiective, care ne ajută să înțelegem realitatea, să luăm decizii bune și să trecem la acțiune este inestimabilă. 

De 4 ani, spotmedia.ro este un simbol al jurnalismului independent în România. Noi, echipa spotmedia.ro, credem în jurnalismul independent și constructiv și ne-am asumat cu mândrie misiunea de a vă oferi nu numai informații corecte, ci și complete; nu numai știri, ci și soluții; nu numai analize aprofundate, ci și perspective noi; nu numai critici, ci și dialoguri deschise.

ADVERTISING

De 4 ani facem mai mult decât să vă informăm. Avem încredere că reușim să vă inspirăm la acțiune și la încrederea într-o lume mai bună, pe care vă chemăm să o construim împreună.

spotmedia.ro își adaptează constant modelul de business la schimbările din industrie. Căutăm mereu noi surse de finanțare care să ne mențină independența editorială în prezent și în viitor. Incertitudinea financiară este mereu o provocare, dar suntem hotărâți să o gestionăm. Acum o transformăm într-o oportunitate de a consolida relația noastră cu voi, comunitatea noastră de cititori. Avem încredere deplină în voi și suntem convinși că ne veți susține și veți menține independența spotmedia.ro. Vă mulțumim pentru că ne sunteți tovarăși de drum și vă suntem recunoscători pentru fiecare pas pe care îl facem împreună.

spotmedia.ro este în slujba voastră

Facem analiza realităților prezente și viitoare

Oferim informații complete despre lumea în care trăim și direcția în care se îndreaptă. Analizăm tendințele actuale și anticipăm evoluțiile viitoare, oferind context și claritate. Prin știrile zilnice, interviurile, opiniile și analizele pe care le publicăm, prin proiectele noastre editoriale, podcast-uri și newsletter, explorăm subiecte care afectează viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi - de la schimbările climatice și inovațiile tehnologice, până la dinamica politică și socială - pentru ca fiecare dintre noi să fie corect informat și bine pregătit pentru viitor.

Aducem în față voci relevante

Suntem publisherul independent unde poți urmări voci importante, care îți spun adevăruri esențiale. Avem discuții curajoase cu figuri renumite precum Andrei Pleşu, Vladimir Tismăneanu, Armand Goşu, Ana Blandiana, Cristian Mungiu, Corneliu Bjola, Norman Manea, Fania Oz, Stefano Bottoni sau Thierry Wolton. Am publicat în exclusivitate opiniile unor lideri de gândire globali precum scriitorul David Grossman sau șefa Parlamentului European Roberta Metsola, oferind perspective unice asupra celor mai importante teme ale momentului.

Spunem poveștile nespuse

Arătăm adevărurile care tind să treacă neobservate. Noi credem că trebuie mediatizaţi oamenii care iau atitudine și aleg să acționeze. Spunem poveștile celor care luptă cu corupția şi arătăm ce putere extraordinară au oamenii simpli, când vor să schimbe lumea în bine.

La podcast-ul Citizen dezbatem, analizăm și identificăm soluții cu oameni care schimbă viața orașului, și spunem poveștile unor oamenii capabili, puternici, care construiesc o Românie mai bună. Chiar dacă nu sunt celebri, poveştile lor se regăsesc în paginile spotmedia.ro.

Iată doar câteva dintre ele:

Arătăm fața nevăzută a lucrurilor

Aducem în prim-plan realitățile ascunse ale societății, în special din zona justiției și a responsabilității. Fie că expunem eșecurile instituțiilor însărcinate cu aplicarea legii sau că arătăm discrepanțele din cheltuielile publice, îi tragem mereu la răspundere pe cei de la putere și milităm pentru transparență.

Urmărim fiecare eveniment important şi suntem la faţa locului pentru a descoperi realitatea din teren. Suntem primii care au mers în satele uitate ale Deltei, atunci când localnicii se plângeau că le cad dronele ruseşti lângă casă, iar autorităţile încă negau cu vehemenţă că aşa ceva s-ar fi întâmplat. La momentul când am relatat teroarea sub care trăiau românii de la malul Dunării, nimeni din administrația centrală nu venise încă în comuna Ceatalchioi, devenită ulterior celebră.

Am fost să vedem cum e viaţa în Urziceni, la o zi după episodul care a șocat o țară întreagă, când o tânără a adus un copil pe lume întinsă pe un trotuar, şi am fost la Crevedia, imediat după tragedia din vară, pentru a constata că frica se plimba încă în voie pe străzile oraşului.

Schimbăm în bine lumea în care trăim

La Bucureşti, am aflat cum şi cu ce costuri se consolidează o clădire monument istoric şi am explicat miza deciziilor din pădure şi de ce se construiesc atât de greu drumurile de acces în Greenfield.

Am semnalat, în premieră, abuzurile asupra Capitalei, când s-a turnat beton peste piatra cubică din Centrul Vechi. Şi am reuşit să aducem o schimbare în bine.

La fel, am pus presiune pe autorităţile locale şi le-am determinat să dezvăluie informaţii pe care refuzau să le publice.

Am construit poduri menite sa faciliteze educația și conștientizarea prin informare cu privire la diferite probleme sociale, contribuind la dezvoltarea comunitatilor și la promovarea schimbării pozitive în societate.

Motto-ul nostru este "Împreună schimbăm lumea în care trăim!" şi tocmai asta au făcut patru membri din echipă, printr-un experiment inedit, în care au încercat să schimbe câteva obiceiuri banale din viața lor pentru a face ceva concret pentru protejarea planetei.

Căutarea adevărului este o misiune nobilă pe care noi, jurnaliștii spotmedia.ro, o îmbrățișăm cu pasiune, responsabilitate și încredere. Știm însă că doar alături de voi putem lupta pentru adevăr. Știm că fără susținerea voastră, suntem vulnerabili. Și știm că doar împreună putem schimba lumea în care trăim!

echipa-Spotmedia

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇