Topirea ghețarilor și a calotelor glaciare provocată de criza climatică ar putea duce la o creștere a activității vulcanice, arată un studiu recent. Explicația e pe cât de simplă, pe…
Mediu
Categoria Mediu vine cu cele mai importante știri despre mediul înconjurător, încălzirea globală, schimbări climatice, poluare, dar prezentăm și oameni inventivi care au găsit soluții să protejeze natura.
Press One: Copacii din Parcul Codrii Neamțului, rași de pe fața Pământului. Proprietarul terenului, patronul Auto Cobălcescu, spune că i-a tăiat pentru a preveni o nenorocire
Parcul Codrii Neamțului din Sectorul 3 a dispărut după modelul părții retrocedate din parcul IOR. Terenul pe care fusese amenajat de autorități a fost retrocedat în anii 2000, ca în…
România, în topul statelor europene cu cele mai mari pierderi economice cauzate de caniculă
Temperaturile în creștere afectează deja economia Europei, iar cercetătorii avertizează că pierderile din PIB și productivitatea muncii se vor agrava în deceniile următoare. Anul trecut a fost cel mai cald…
STS se implică în supravegherea pădurilor
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) vrea să cumpere echipamente IT pentru amenajarea unui centru de date destinat bunei funcționări a unui sistem informatic de tip HPC (high performance computing). Scopul…
Asociația Parcul Văcărești își schimbă numele și viziunea. 5 zone naturale din București care pot primi statut de protecție
Asociația Parcul Natural Văcărești devine Asociația Parcul Natural București, la împlinirea a zece ani de activitate, marcând o schimbare de viziune, dar și o extindere a misiunii sale. ”Dacă până…
Primul oraș care montează garduri electrice anti-urs. Ministrul Mediului anunță sancțiuni pentru turiștii inconștienți
Primăria Râșnov a instalat primii 800 de metri de gard electric pentru a preveni pătrunderea urșilor în zonele locuite și la platformele de gunoi. Măsura a fost luată pentru protejarea…
Căldura extremă este viitorul nostru, iar orașele trebuie să se adapteze - The Guardian
Spațiile verzi, umbra și locurile de înot nu vor rezolva criza climatică, dar devin din ce în ce mai importante pentru a supraviețui. Acum trei ani, Alexander Hurst, jurnalist la…
Un beton ușor și rezistent cu o capacitate extraordinară de a absorbi CO2 din atmosferă, inspirat de algele fosilizate
O echipă de cercetători de la Universitatea din Pennsylvania a creat un beton inovator, inspirat de arhitectura fosilizată a unor alge microscopice, care deschide drumul către o industrie a construcțiilor…
Unul dintre puii ursoaicei împușcate pe Transfăgărășan, salvat și dus la centrul din Zărnești
Unul dintre cei trei pui de urs rămași orfani după ce mama lor a fost împușcată pe Transfăgărășan a fost găsit și capturat în siguranță de echipele Direcției Silvice Argeș.…
Studiul de calitate a aerului din București va fi gata până la toamnă
Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat miercuri că până în toamna acestui an va fi finalizat studiul privind calitatea aerului. Planul Integrat de Calitate a Aerului pentru Bucureşti va fi supus…
Ministrul Mediului vrea audit pe PNRR: Zero baraje finalizate din 13 planificate
Ministrul Mediului, Diana Buzoianu, a avut discuţii despre fiecare investiţie finanţată prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi autorităţile încearcă în negocierile cu Comisia Europeană pe aceste proiecte…
Un satelit de maximă importanță a dispărut fără urmă de pe orbita Pământului
Un satelit conceput pentru a monitoriza emisiile de metan cauzate de om a dispărut fără urmă de pe orbita Pământului. MethaneSAT, satelitul în valoare de 88 de milioane de dolari,…
La 5 zile de când mama le-a fost ucisă pe Trasfăgărășan, se face ceva și pentru cei trei pui rămași orfani
Trei pui de urs au rămas orfani după ce mama lor a fost împușcată, joi, în urma atacului asupra unui motociclist, pe Transfăgărășan. Abia luni Ministerul Mediului anunță că au…
Lumea generează 220 de milioane de tone de deșeuri din plastic. Reciclăm mai puțin de 10%
Activitatea umană generează la nivel mondial peste 220 de milioane de tone de deșeuri de plastic, din care se reciclează mai puțin de 10%, un procent care stagnează de un…
Omenirea își va epuiza în iulie resursele naturale pentru tot anul 2025. România trăiește „pe datorie” încă din mai
Omenirea va intra în deficit ecologic cu o săptămână mai devreme decât anul trecut. Mai precis, Ziua Depăşirii se va înregistra pe data de 24 iulie. Asta în timp ce…
Am putea avea peste 4.500 de morți în Europa, din cauza căldurii din aceste zile. Alertă roșie la Paris
Sud Europei se confruntă cu un val de căldură extremă, fără precedent pentru începutul verii. Sudul Europei se sufocă sub un val de caniculă: Temperaturi record, risc de incendii, școli…
Ce se întâmplă dacă „se rupe” Salina Praid: Viitura ar putea atinge 20 de metri înălțime și ar străbate 3-6 km în primele 10 minute!
Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii de Mediu, lansează un avertisment grav privind starea salinei Praid din Harghita, unde plafonul unei cavități subterane este amenințat de prăbușire. Într-o postare pe…
În câteva zile vom ști ce se întâmplă cu Rabla și Casa Verde. Șanse mici să continue, vor fi susținute programele care generează exporturi
Premierul Ilie Bolojan a declarat, vineri, referitor la programele Rabla și Casa Verde, că vor fi analizate, în câteva zile, toate programele care țin de componenta de mediu și vor…
Von der Leyen „amputează” Pactul Verde pentru a-l salva
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, își adaptează strategia politică pentru a salva Pactul Verde European, proiectul său emblematic lansat în 2019. Sub presiunea noii majorități de dreapta din…
Prima stație de încărcare doar cu energie solară pentru mașini electrice, inaugurată în București (Foto)
Prima staţie de încărcare pentru maşini electrice alimentată exclusiv cu energie solară a fost inaugurată, joi, în premieră naţională, de Primăria Sectorului 2 a Capitalei Staţia a fost instalată în…