Nu ne naștem empatici. Priviți orice filmuleț cu mai mulți bebeluși puși unul lângă altul într-un pătuț. Fiecare pentru sine, fiecare pentru supraviețuirea proprie. Treptat, rolul părinților este crucial. Să-l…
Educație
Totul despre educație: înscrierea la școală, înscrierea la gradinițe, clasa pregatitoare, evaluarea națională, examenul de bacalaureat, programa școlară, admiterea la licee și admiterea la facultate.
Ajungem MARI lansează platforma CDT – Cu De Toate, locul în care tinerii găsesc informaţii importante pe înţelesul lor
Cei mai mulţi dintre adolescenţi se simt neînţeleşi, judecaţi, puşi la zid de adulţii din jurul lor, cunoscuţi sau nu. Reversul la criticile constante şi la sentimentul de respingere este…
Firmele germane vor să îi păstreze pe tineri în România
Fiecare al optulea euro investit în România vine din Germania. Iar mediul german de afaceri este interesat de tinerii români – aici, în România. Târgurile de cariere sunt o ocazie…
Media din clasele V-VIII ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu
Media obținută de elevi în clasele V-VIII ar putea să nu mai conteze la admiterea la liceu, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a precizat că această modificare ar…
Ministrul Educației anunță un cu totul altfel de bacalaureat: Primele lucruri cu adevărat finalizate vor fi în anul 2027
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că cei care vor intra în clasele a IX-a şi a V-a în anul şcolar următor vor intra pe un altfel de sistem, care…
Cîmpeanu vrea table interactive în toate clasele din România, în locul celor cu cretă și burete
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se doreşte schimbarea tablelor şcolare clasice, cu cretă, cu table interactive, în toate cele peste 80.000 de săli de clasă din România. Cu…
Despre jurnalism și război, la Conferința Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București
Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, deschide vineri, 20 mai, la ora 12, lucrările conferinței științifice internaționale „Networked communication in the (post-)global era: Information and knowledge in…
Trei trucuri să-ți amintești mai ușor ce ai învățat, la examen
Când miza e mare, cum ar fi succesul la examen, nimic nu pare nefiresc, câtă vreme ne ajută să reținem mai bine informația. Iar oamenii de ștință au descoperit că…
Un truc ciudat, dar care te-ar putea ajuta să reții mai bine informația
Când ai de asimilat o cantitate mare de informație – poate că urmează un examen important – orice truc care te-ar putea ajuta să înmagazinezi mai bine și mai mult,…
Studenții nu vor să se împrumute la bănci pentru chirie și taxe de studii: Praf în ochi și un măr otrăvit
Asociaţiile studenţeşti au criticat inițiativa Guvernului de a introduce credite de studii și spun că aceste împrumuturi nu sunt în acord cu valorile UE, le fac studenților viața mai grea…
În premieră, în două județe, lucrările de la Evaluarea Națională și Bacalaureat vor fi corectate digital
Două judeţe vor derula programe pilot prin care elevii vor avea lucrările corectate digitalizat la Evaluarea Națională, respectiv Bacalaureat 2022. Este vorba despre Dâmbovița, unde se va corecta astfel la…
5 cărți ideale pentru copiii care învață să citească
Prichindelul tău tocmai învață bazele cititului? Este o călătorie deosebit de frumoasă, căci un întreg univers i se va deschide în față; o lume plină de povești, de cunoștințe și…
Profesorii nu vor mai avea voie să facă meditaţii cu elevii din clasele unde predau
Ministrul Sorin Cîmpeanu anunţă că în viitoarea lege a Educaţiei va fi prevăzută interdicţia ca profesorii să facă meditaţii cu elevii de la clasele unde predau. El consideră că este…
42% din elevii din România au obținut scorul „nefuncțional” la testele de literație
Peste 47.000 de elevi din România au făcut teste de literație în ultimele 15 luni42% din elevii din România au obținut scorul „nefuncțional” la testele de evaluare a nivelului de…
Zeci de elevi din liceele ilfovene au șansa de a descoperi industria ospitalității îndrumați de experți români și greci
În cadrul proiectului Eramus+ „MyWaY to a Career in European Hospitality!” a fost ales grupul țintă de către comisia de selecție – 30 de elevi din clasele a X-a şi…
Rectorul universității care verifică teza de doctorat a lui Ciucă a fost trecut în rezervă și înaintat în grad de Iohannis
Rectorul Universității Naționale de Apărare Carol I, generalul Dorin Corneliu Pleșcan a fost trecut în rezervă și înaintat în grad de președintele Klaus Iohannis. Universitatea este cea care verifică teza…
Andrada Mazilu, învățătoarea care-i face pe copii să iubească școala în fiecare zi. ”Provocarea e de a vedea măreția în fiecare copil”
Fiecare zi aduce lucruri noi de învățat, mai ales pentru cei mici, iar dacă profesorii știu să fructifice din plin această curiozitate înnăscută fără să se ancoreze rigid în programa…
Povestea școlii din comuna Apateu: total digitalizată cu bani europeni, elevii au fișe personale de progres, profesorii folosesc metode de predare kinestezice (Galerie foto)
Pentru elevi este foarte important mediul în care învață și felul în care profesorul interacționează cu aceștia, consideră Claudiu Vlad, profesor de istorie și director al Școlii Gimnaziale „Gheorghe Popovici”…
Au început înscrierile pentru concursul Poveștile Cangurașului Explorator
Asociația Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație (Asociația IDEE) are plăcerea să vă anunțe că s-a dat STARTUL înscrierilor la ultima ediție din acest an școlar a jocului-concurs internațional Cangurul.…
Ramona Vlai, învățătoarea care face Rai din ce are, la Fibiș: Dacă eu le arăt că la școală e fain, așa vor vedea și ei lucrurile
Poți face Rai din ce ai, inclusiv la școală, iar Ramona Vlai face asta în fiecare zi pentru copiii ei de la Școala Gimnazială Nicolae Groza din Fibiș, satul ei…