Pentru mulți dintre noi, tentația de a verifica telefonul sau de a face cumpărături online pare irezistibilă. În spatele acestor impulsuri puternice se află dopamina – o substanță chimică din…
Sănătate
Știri pe teme medicale, coronavirus, gripă, rujeolă. Descoperiri medicale și sfaturi pentru a vindeca boli, simptome ale bolilor, cum să vindeci bolile pe căi naturiste și noutățile din domeniu.
Cel mai bun mod de a evita arsurile de piele provocate de UV nu este crema de protecție solară
Cazurile de cancer de piele s-au înmulțit într-un ritm rapid în întreaga lume în ultimii ani. De exemplu, de la începutul anilor ’90, în Marea Britanie numărul cazurilor de cancer…
Checklist cu tot ce ai nevoie pentru o curățenie eficientă într-un spital
Curățenia într-un spital începe cu o listă clară de task-uri, cu un protocol bine pus la punct și cu echipamente care nu lasă loc de improvizație. În acest mediu, curățenia…
Descoperire care dă peste cap ce se știa despre Alzheimer. Ce-au găsit oamenii de știință în creierul nou-născuților
Cercetătorii au descoperit că bebelușii perfect sănătoși au în sânge concentrații uriașe ale unei proteine pe care medicii o considerau de decenii vinovată pentru distrugerea creierului în boala Alzheimer. Proteina…
Arma secretă contra insomniei se află în intestinele noastre? Ce-au descoperit oamenii de știință
O cercetare recentă a arătat că un tip de bacterie intestinală poate îmbunătăți semnificativ somnul, crescând producția de melatonină. E vorba de Lactobacillus helveticus CCFM1320, o bacterie prietenoasă din intestin,…
„Ciupercile ne-au dat penicilina”. Ce-au descoperit acum oamenii de știință în mormintele străvechi. Speranțe pentru tratarea unei boli grave
O ciupercă letală adesea găsită în mormintele antice, inclusiv în cavoul lui Tutankhamon, ar putea trata leucemia. Cercetătorii au descoperit că aceasta conține compuși anticancerigeni puternici. E vorba despre ciuperca…
Legătură alarmantă între coșmaruri, îmbătrânire și moarte prematură
Oamenii de știință au descoperit o legătură alarmantă între frecvența coșmarurilor, îmbătrânirea biologică și chiar moartea prematură. O echipă de cercetători de la Institutul de Cercetare a Demenței din Marea Britanie…
HPV și echilibrul imunitar vaginal: Ce se întâmplă când apărarea cedează
Virusul HPV afectează anual milioane de femei din întreaga lume, dar nu toate infecțiile devin periculoase. Cheia diferenței constă în capacitatea imunității vaginale de a elimina virusul. Vaginul are propriul…
Cum știi că ai nevoie de aparat dentar? 3 semne
Mulți oameni se întreabă când este momentul potrivit să apeleze la un aparat dentar. Alegerea corectă poate face diferența între un zâmbet sănătos și probleme dentare care se agravează în…
De ce este esențial să folosești zilnic produse cu SPF, indiferent de anotimp
Știm, pare că ești safe dacă afară e înnorat sau dacă lucrezi de acasă și nu te expui la soare toată ziua. Dar razele UVA și UVB nu iau pauză,…
Soluții moderne pentru reconstrucția zâmbetului
Redobândirea unui zâmbet natural, sănătos și încrezător este o prioritate pentru mulți pacienți care se confruntă cu probleme dentare complexe. Tehnologiile stomatologice au evoluat semnificativ în ultimii ani, permițând tratamente…
5 simptome care ar trebui să te trimită la medic dacă nu trec
Răgușeală. Un mic disconfort la înghițire. O pată albă pe limbă. De cele mai multe ori, par simptome banale, puse pe seama unei răceli, a stresului sau a unei inflamații…
Ce poate face veninul scorpionului amazonian pentru cancer
Veninul de scorpion amazonian ar putea ajuta la tratarea cancerului mamar, arată un recent studiu realizat în Brazilia. Veninul unui scorpion din pădurea tropicală amazoniană, Brotheas amazonicus, ar putea avea potențial…
Cum ne otrăvește „pâinea cea de toate zilele”: copiii riscă afecțiuni grave
Un grup de medici francezi avertizează asupra unui pericol major ascuns în alimentația zilnică: contaminarea cu cadmiu, un metal greu cancerigen prezent în sol și absorbit de culturi prin îngrășăminte…
Sănătatea inimii depinde de dietă. Cel mai mult contează calitatea alimentelor - studiu
Un studiu de amploare desfășurat de cercetători de la Harvard T.H. Chan School of Public Health a urmărit aproape 200.000 de persoane timp de trei decenii și a ajuns la…
Metoda cu care un neurolog de la Oxford se reîncarcă de energie când simte că are creierul obosit
Un neurolog petrece zile lungi într-un spital, consultând pacienți cu probleme neurologice complexe. De multe ori, când ajunge acasă și simte că are mintea obosită și încărcată, aplică de fiecare…
Cât de des trebuie să faci duș vara. Dermatologii explică ce greșeli frecvente dăunează pielii
Vara, dușurile dese te pot face să te simți mai bine, dar nu sunt mereu cea mai bună alegere pentru pielea ta. Dermatologii atrag atenția asupra unor greșeli frecvente care…
Boala Parkinson ar putea avea originea în rinichi, sugerează un nou studiu
Boala Parkinson este asociată în mod tradițional cu deteriorarea neurologică din creier, cauzată de o scădere drastică a producției de dopamină. Un nou studiu sugerează însă că debutul bolii ar…
Adevărul despre sucurile de fructe și smoothie-uri: Ne fac bine sau ar trebui să le evităm?
În ultimii ani, sucurile de fructe și smoothie-urile au trecut de la statutul de băuturi „sănătoase” la alimente controversate. Aduc cu adevărat beneficii pentru sănătate sau, dimpotrivă, contribuie la apariția…
De ce nu ar trebui să fugi de banane. De fapt ce pot face ele pentru sănătate. Îngrașă sau nu?
Bananele reprezintă gustarea ideală, ușor de luat la drum, disponibile tot timpul anului și, de regulă, mai accesibile ca preț decât alte fructe. În plus, sunt și sănătoase. Totuși, sunt…