Dacă te temi de demență, boala care pare că pândește la tot mai multe colțuri, o schimbare simplă, cum ar fi renunțarea la mezeluri și înlocuirea lor cu fasole, nuci…
Sănătate
Știri pe teme medicale, coronavirus, gripă, rujeolă. Descoperiri medicale și sfaturi pentru a vindeca boli, simptome ale bolilor, cum să vindeci bolile pe căi naturiste și noutățile din domeniu.
În ce fel agravează stresul alergiile cutanate
Cercetătorii au descoperit noi indicii pentru a ajuta la înțelegerea modului în care stresul psihologic poate agrava alergiile pielii. Ei au demonstrat că stresul afectează capacitatea macrofagelor de a elimina…
Oamenii de știință spun că au descoperit cauza înmulțirii inexplicabile a cazurilor de cancer
După o revizuire ştiinţifică majoră, oamenii de ştiinţă spun că ar fi identificat o potenţială cauză pentru mai multe tipuri de cancer pentru care nu există explicaţii genetice sau legate…
Rafila: Problema în România nu este deficitul de medici. Bucureștiul are de trei ori mai mulți medici decât media UE
Problema în România nu este deficitul de medici, ci distribuția lor, spune ministrul Sănătății Alexandru Rafila. Acesta susține că în marile orașe din țară, media UE este depășită, în timp…
Cafeaua aduce un plus de sănătate, dar depinde de când o bem
Un nou studiu a constatat că persoanele care beau cafea dimineața au un risc mai mic de a muri din cauza bolilor cardiovasculare decât cei care beau cafea în restul…
Fenomenul ”food noise”: Cum scapi de gândurile obsesive legate de mâncare
Un fenomen din ce în ce mai des discutat în domeniul sănătății și nutriției este ”food noise” sau ”zgomotul alimentar”, în fapt o preocupare constantă și adesea obsesivă legată de…
Un tratament inovator pentru cancerul hepatic furnizează rezultate promițătoare în cadrul unui studiu global
Cancerul hepatic este un cancer grav şi letal. În 2023, cancerul hepatic a fost a patra cea mai frecventă cauză de deces la nivel global, fiind responsabil pentru peste 800.000…
Ce speranță de viață au persoanele cu demență după diagnostic
O analiză amplă, având la bază datele din 261 de studii publicate în perioada 1984 și 2024, cuprinzând mai mult de cinci milioane de persoane cu demență, a arătat că…
Leziunile repetate la cap ar putea reactiva un virus latent din creier, declanșând Alzheimerul
Oameni de știință de la trei prestigioase universități britanice au descoperit o legătură între traumatismele craniene și apariția Alzheimerului și demenței. Concret, cercetătorii de la Institutul de Îmbătrânire a Populației…
Cum identifici o infecție virală și când să te testezi
Foto: unsplash Manifestările clinice de origine virală pot produce reacții sistemice cu evoluție variabilă, reacția organismului fiecărui individ fiind întotdeauna diferită. Indiferent de cauze, diagnosticul în faze incipiente este recomandat…
Rafila spune că HMPV nu reprezintă un pericol în România: Discutăm despre o viroză banală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că, de câteva zile, sunt vehiculate foarte multe informaţii potrivit cărora ar fi venit în România un virus din China care produce infecţii…
Un pahar mare cu lapte băut în fiecare zi reduce riscul de cancer intestinal. Dar ce face un pahar de vin roșu
Consumul unui pahar mare de lapte în fiecare zi poate reduce riscul de cancer intestinal cu aproape o cincime, arată un studiu recent realizat de oameni de știință de la…
Ce este HMPV, virusul care se răspândește în China și pentru care nu există vaccin
China se confruntă cu un focar de metapneumovirus uman (HMPV). Depistat pentru prima dată în 2001, acest virus provoacă îngrijorare în rândul experţilor. Spre deosebire de Covid-19, nu există vaccinuri…
A fost confirmat primul caz de infecție cu HMPV în România. Pacienta nu a călătorit în străinătate
Medicul şef al DSP Bihor, dr. Călin Sonea, a anunţat, miercuri, confirmarea unui caz de metapneumovirus uman (HMPV), virusul respirator care se răspândeşte în nordul Chinei, în special în rândul…
Dieta care îmbunătățește memoria prin modificarea bacteriilor intestinale
Dieta mediteraneană are numeroase beneficii asupra organismului, acestea extinzându-se inclusiv la nivelul creierului, arată un studiu recent. O cercetare realizată de oameni de știință ai Universității Tulane din New Orleans…
În organismul persoanelor singure predomină proteine care duc la boli cardiovasculare - studiu
Știm că interacțiunile cu cei din jur sunt importante pentru sănătate. Studiile anterioare au arătat că acestea îmbunătățesc sistemul imunitar. În lipsa lor, starea de sănătate este mai precară, iar…
E adevărat că ar trebui să-ți speli părul mai rar? Explicația specialistului
Cu toții am auzit, măcar o dată, că ar trebui să ne spălăm părul mai rar, pentru a fi mai sănătos și a avea o strălucire aparte. Așa să stea…
O proteină prezentă la un pește poate vindeca leziunile inimii și în afara speciei, inclusiv la mamifere
Cercetătorii olandezi au reușit vindecarea leziunilor inimii, în testele realizate în laborator, folosind o proteină prelevată de la peștele zebră. Reușita a fost obținută pe șoareci prin activarea unor gene…
Câte minute de viață pierd fumătorii cu o singură țigară
O nouă cercetare realizată de oamenii de știință de la University College din Londra, comandată de guvernul britanic, a ajuns la concluzia că o singură țigară reduce durata de viață…
O nouă grupă de sânge a fost identificată după 50 de ani de cercetări
Oamenii de știință din Marea Britanie și Israel au identificat un nou sistem de grupe sanguine la om, rezolvând astfel un mister medical care a început în 1972. Totul a…