În condițiile momentului, poate fi de înțeles, în prima fază, menținerea pe funcție a președintelui Iohannis. După anularea alegerilor prezidențiale de către CCR, cu numai câteva zile înainte ca și…
Opinii și analize
Opinii și analize ale editorialiștilor SpotMedia.ro, dar și comentarii de la invitați de marcă în legătură cu evenimentele zilei.
Călin Georgescu, sfințit de ÎPS Teodosie
Nu există aproape niciun mesaj al predicatorului Călin Georgescu călare pe un cal alb în care să nu îl implice pe Iisus în treburile românilor, care trebuie salvaţi din ghearele…
Atacul hibrid asupra României a fost o surpriză. De ce nimeni nu a fost pregătit?
În după-amiaza zilei de 12 martie, din senin, Klaus Iohannis vine la tribuna Palatului Cotroceni și anunță că „am decis să intru în competiție pentru funcția de secretar general al…
Cum poate Trump să câștige pacea în Ucraina - analiză The Atlantic
În timp ce președintele ales al SUA, Donald Trump, promite o soluție pentru cel mai sângeros război european din 1945, el va găsi în Rusia un adversar cu o reală…
Să nu uităm ce am obținut și avem!
În urmă cu doi ani, în urmă cu un an, o decizie precum aceea luată joi la Bruxelles ar fi fost întâmpinată cu artificii și dopuri de șampanie. După mai…
Chișinăul are nevoie ca de aer de o Românie stabilă
Republica Moldova este mai interesată ca niciodată ca România să fie stabilă politic și să aibă un guvern sensibil la situațiile de avarie energetică în care, aproape sigur, se va…
Când și cum a început asaltul asupra României, care sunt instituțiile infiltrate și cu ce efecte - Analiză
Cu toate că e convenabil pentru politicienii și instituțiile implicate, direct sau indirect, în operațiunea concertată de discreditare a alegerilor din România, să pună în prim-plan marea represiune neo-legionară, asaltul…
Cum au fost transformați mai mulți rezerviști militari în propagandiști ai Rusiei
Geo Stroe e doar unul dintre sutele de rezerviști militari care distribuie mesajele lui Călin Georgescu pe Facebook, ale legionarului Eugen Sechila, dar și altele, care fac parte din arsenalul…
Cine să fie candidatul comun? Efectul Iohannis
Partidele proeuropene, PSD, PNL, USR, UDMR, au asumat destul de repede nu numai o guvernare comună, dar și desemnarea unui candidat comun la prezidențialele viitoare. Un candidat care ar urma…
Valul extremist și nevoia de reformă a partidelor
Prăpastia dintre alegători și cei pe care i-au ales s-a tot adâncit, ajungând la un punct în care o bună parte a societății a pus diagnosticul că, indiferent de culoarea…
Interregnum în America și nu numai. Spasme politice de iarnă, în așteptarea lui Trump
În interregnum, se sting și se aprind lumini, se preling umbre schimbătoare, se recompun tablouri din secvențe vechi și pânze noi. Se amestecă moșteniri ale trecutului cu străpungeri ale unui posibil, dar nesigur viitor. Se relevă…
Germania: Amenințările cibernetice și lecția românească
Îngrijorările stârnite de tentativele de manipulare a opiniei publice de către actori antidemocratici, așa cum s-a întâmplat în România, sunt în creștere și în Germania, unde în februarie vor avea…
De ce Trump nu-l va susține pe Georgescu, dar nici pe Lasconi
Elena Lasconi, intrată în finala alegerilor prezidențiale, anulate de CCR, i-a scris în data de 7 decembrie o scrisoare lui Donald Trump. În ea, precizează că nu e „candidata lui…
Unind punctele viitoarei guvernări. Cine cu cine, cu care candidați la alegeri când?
Auspiciile sub care începe negocierea noii majorități guvernamentale și, implicit, a noului guvern nu sunt strălucite, iar miza lor este, după cum arătam deja, imensă. Câteva luni răgaz: cine înțelege…
Strania relație a Bisericii cu extremismul
Unde ați văzut cea mai mare adunare de oameni puși în genunchi pentru a se ruga? La moaște? La vreo adunare religioasă? Probabil cea mai mare mulțime de oameni puși…
Câteva luni răgaz: cine înțelege lecția și cine piere? La fel nu mai poate fi
Pericolul extremismului și al magnetismului pe care acesta îl exercită asupra multor oameni este departe de a fi trecut. Am primit doar un răgaz, până la prezidențialele din, cel mai…
Cum luăm deciziile? Prinși între ce Știm și ce Simțim
Procesul prin care luăm decizii este un aspect fascinant al naturii umane. De multe ori, alegerile noastre sunt influențate de o combinație complexă între informațiile pe care le avem, credințele…
Criză de credibilitate în România
Presa germană asamblează din bucățele risipite tabloul complex al cauzelor care au dus la evoluțiile electorale din România, după anularea alegerilor prezidențiale. ”Haos în România: judecătorii constituționali opresc alegerile prezidențiale”,…
Glonțul a fost oprit pe țeavă, dar nu s-a terminat. De-abia ar trebui să înceapă
Nu este bine, dar putea fi cu mult mai rău. Aceasta ar fi sinteza efectelor deciziei fără precedent prin care CCR a anulat alegerile prezidențiale în totalitate. Marele pericol ca…
Războiul fără sfârșit. Va rezista România noului atac al Rusiei?
În luna martie 1999, Parlamentul României aproba cererea NATO de a permite avioanelor alianței să folosească spațiul aerian național pentru a bombarda ținte pe teritoriul fostei Iugoslavii, formată atunci din…