Programul Anghel Saligny va fi adoptat mâine de Guvern, iar rectificarea marți (Surse Spot)

Programul Anghel Saligny va fi adoptat mâine de Guvern, iar rectificarea marți (Surse Spot)

Programul Anghel Saligny / PNDL 3, care a declanșat un puternic scandal în Coaliția de guvernare ce a culminat cu revocarea ministrului Justiției, Stelian Ion, va fi adoptat vineri de Executiv, au declarat surse politice pentru SpotMedia.ro.

Totodată, au spus sursele citate, rectificarea bugetară va fi adoptată într-o ședință ce va avea loc marți, 7 septembrie.

Miercuri, în ședința Executivului, Florin Cîțu a introdus pe ordinea suplimentară ordonanța de urgență ce ar fi făcut operațional programul Anghel Saligny. Premierul spune că va aduce România în secolul XXI, în timp ce USR PLUS acuză că e doar o mită politică pentru primari.

ADVERTISING

Cei de la USR PLUS au acuzat și că ordonanța nu avea toate avizele necesare, printre care și cel de la Ministerul Justiției.

Ședința de guvern a fost suspendată și ar fi trebuit reluată pe seară. Însă după ce la nivelul USR PLUS s-a decis să nu se revină la masă, Florin Cîțu l-a demis pe Stelian Ion, anunțând că interimatul la Justiție va fi preluat de ministrul de Interne, Lucian Bode. După câteva ore de reflecție, Klaus Iohannis a semnat decretele.

Între timp, cei de la USR PLUS au anunțat că nu-l mai sprijină pe Florin Cîțu și au cerut înlocuirea sa din fruntea Guvernului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Aceștia anunță că strâng semnături pentru moțiunea de cenzură, deja anunțată aseară după revocarea lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției.

Vicepremierul Dan Barna scrie pe Facebook că îi invită pe parlamentari să semneze moțiunea.

Toate informațiile despre scandalul care aruncă România în criză politică:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇