Stelian Ion: Am primit semnale că un ministru USR PLUS nu poate participa la numirea procurorilor

Stelian Ion: Am primit semnale că un ministru USR PLUS nu poate participa la numirea procurorilor

Stelian Ion a făcut joi dimineață noi declarații după ce premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri seară că îl revocă din funcția de ministru al Justiției.

El a precizat, în legătură cu avizarea programului Anghel Saligny / PNDL 3, că Ministerul Justiției nu își permite să comită ilegalități.

”În spatele meu nu e doar o clădire, e o instituție cu oameni respectabili, care nu își permit să comită ilegalități. Ministerul Justiţiei a fost, de-a lungul anilor, garantul legalităţii actelor normative care trec prin Guvern şi, de câte ori nu au fost respectate avizele şi nu au fost respectate opiniile celor din Ministerul Justiţiei, s-a ajuns la situaţii neplăcute, unii au ajuns să dea cu subsemnatul.

ADVERTISING

De asta aş fi foarte atent în activitatea guvernamentală la aceste avize şi la aceste opinii ale profesioniştilor de la Ministerul Justiţiei”, a precizat Stelian Ion.

Întrebat care este miza acestui proiect, el a spus că ”e o miză de competiție internă în PNL, asta cred că e adevărata miză”.

Ministrul demis al Justiției a subliniat că este foarte important ca membrii coaliției de guvernare să lucreze în echipă și spune că în multe domenii acest lucru se întâmplă. Mai puțin la Justiție.

”Avem toate igredientele pentru o guvernare de succes. În multe domenii se întamplă, la Justiție mai avem de lucrat. Am venit în coaliție ca urmare unui vot popular, e foarte important să lucrăm bine împreună.

ADVERTISING

Sper să se schimbe în Guvern, indiferent cine va fi premier în continuare, modul de coordonare. Aș vrea să văd acțiuni comune ale miniștrilor, e important să lucrăm bine în echipă. La MJ lucrez foarte bine cu secretarii de stat PNL. Dar conducătorul de joc, liderul, dă tonul”, a punctat Stelian Ion.

Numirea procurorilor de rang înalt

Stelian Ion a adus din nou în discuție procedura de numire a procurorilor de rang înalt aflată în derulare, despre care miercuri seara a spus că este ”miza nevăzută” a revocării sale.

”Am început procedura de selectare pentru procurorii de rang înalt, funcții foarte importante, am primit multe semnale cum că nu e în regulă că un ministru USR ar putea coordona această activitate. Au fost semnale foarte clare în acest sens”, a afirmat Stelian Ion.

ADVERTISING

Întrebat despre ce semnale este vorba, ministrul demis a spus doar că ”dacă se confirmă aceste lucruri concluziile se pot trage singure”.

Desființarea Secției Speciale

În ceea ce privește desființarea Secției Speciale, Stelian Ion a afirmat că reproșurile care i se aduc sunt necuvenite. Mai mult, el îi acuză pe cei din UDMR că vor să încalce flagrant programul de guvernare.

”E un reproș total necuvenit, dacă nici eu nu am făcut eforturi pentru desființarea Secției Speciale, mă întreb cine le face? Lucrurile sunt simple: vrem să respectăm programul de guvernare sau nu? Cei din UDMR nu că nu vor să respecte programul de guvernare, vor să îl încalce flagrant”, a conchis Stelian Ion.

Iohannis încă nu a semnat cererea de revocare

Preşedintele Klaus Iohannis a primit cererea premierului Florin Cîţu de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei şi o analizează, a anunţat joi dimineață Administrația Prezidențială.

”Preşedintele a primit cererea de revocare şi o analizează. Revenim cu informaţii”, a transmis Președinția.

Toate informațiile despre scandalul care aruncă România în criză politică:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇