Radu Mihaiu: USR-PLUS va trata PNL ca şi cum ar fi PSD. Florin Cîțu, demisia!

Radu Mihaiu: USR-PLUS va trata PNL ca şi cum ar fi PSD. Florin Cîțu, demisia!

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu (USR PLUS), afirmă că, dacă PNL se comportă ca PSD, şi USR PLUS va trata această formaţiune „ca şi cum ar fi PSD”.

Dacă PNL se comporta ca PSD, atunci şi USR PLUS va trata PNL ca şi cum ar fi PSD„, a scris Radu Mihaiu pe Facebook.

”Am crezut la modul sincer că Florin Citu vrea reforma. M-am înșelat. Florin Cîțu vrea sa fie un Liviu Dragnea cu suportul USRPLUS. Asta nu se poate! Florin Cîțu, demisia!”, a mai transmis primarul.

Vicepremierul Dan Barna a anunţat, miercuri, că miniştrii USR PLUS nu vor participa la şedinţa de Guvern de la ora 19.00. USR PLUS va decide, miercuri seară, care vor fi paşii de urmat şi a cerut convocarea unei şedinţe a coaliţiei, pentru joi dimineaţă.

ADVERTISING

”Am decis să nu participăm în această seară la şedinţa de Guvern, de la ora 19.00, şi să convocăm o şedinţa a coaliţiei mâine dimineaţă, la ora 10.00, care va defini cum vom proceda în continuare, în acest moment urmând să avem o şedinţă a Biroului Naţional aşa cum am discutat”, a declarat, miercuri, vicepremierul Dan Barna. 

Întrebat ce se va întâmpla dacă PNDL 3 va fi aprobat în şedinţa de Guvern în absenţa miniştrilor USR PLUS, copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a afirmat: ”Dacă premierul decide să ţină şedinţa de guvern fără miniştrii USR PLUS, atunci ţine o şedinţă formată din 2 partide. Eu nu cred că poate să o facă”.

ADVERTISING

Ulterior, USR PLUS a reclamat "ameninţări" asupra secretarilor de stat PNL din ministerele conduse de miniştri ai formaţiunii pentru a se prezenta la şedinţa de Guvern. "Facem apel la şeful Executivului să nu pună oamenii în situaţia de a încălca legea", au subliniat reprezentanţii USR PLUS. Ei au adăugat că reprezentarea unui minister, conform legii, este atributul ministrului şi poate fi delegată doar de acesta prin ordin scris. 

Ulterior, premierul Florin Cîţu a anunţat că Stelian Ion a fost revocat din funcţia de ministru al Justiţiei, precizând că a informat coaliţia în legătură cu această decizie, pe care şi-o asumă.

ADVERTISING

Toate informațiile despre scandalul care aruncă România în criză politică:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇