Cîțu a făcut ședința de Guvern la 9 seara, fără USR PLUS, doar cu PNL și UDMR. A durat doar câteva minute UPDATE

Cîțu a făcut ședința de Guvern la 9 seara, fără USR PLUS, doar cu PNL și UDMR. A durat doar câteva minute UPDATE

Reprezentanții Guvernului au anunțat că ședința de Guvern, întreruptă miercuri la prânz, va fi reluată la ora 19:00, conform programului anunțat. Asta deși reprezentanții USR PLUS au declarat că nu vor participa la aceasta.


UPDATE: Ședința de Guvern a avut loc, în cele din urmă, în jurul orei 21:00. Cvorumul a fost asigurat cu ajutorul secretarilor de stat ai PNL din ministerele USR-PLUS. Ședința a durat doar câteva minute, a fost deschisă și închisă imediat, cu mențiunea că va fi reluată joi. Programul PNDL 3 nu a fost adoptat.

ADVERTISING

Potrivit mai multor surse, un secretar de stat PNL din Ministerul Economiei a venit din vacanță, de la mare, la chemarea partidului, pentru a participa la ședința de Guvern. Însă ministrul Claudiu Năsui spune că el nu a delegat pe nimeni să reprezinte ministerul la ședință. Este valabil și pentru ceilalți miniștri USR PLUS.


Ședința de Guvern va avea loc potrivit programului anunțat”, au transmis reprezentanții Executivului.

Secretarii de stat din PNL ai miniștrilor USRPLUS ar fi fost somați de premierul Florin Cîțu să participe la ședința de Guvern de miercuri seara, potrivit unor surse din cadrul USRPLUS.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Secretarii de stat ai miniștrilor USR sunt amenințați de Cîțu dacă nu se prezintă la ședința de guvern. Este ilegal, nu au ordin de delegare, este uzurpare de calități și uz de fals, ministrul este unicul reprezentant legal”, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul USRPLUS.

„USR PLUS ia act de ameninţările asupra secretarilor de stat PNL din ministerele conduse de miniştri USR PLUS de a se prezenta la şedinţa de guvern.

Reprezentarea unui minister, conform legii, este atributul ministrului și poate fi delegată doar de către acesta prin ordin scris. Facem apel la șeful executivului să nu pună oamenii în situația de a încălca legea prin uzurparea de calități oficiale”, se arată într-un comunicat al USR PLUS pe această temă.

ADVERTISING

Ședința a fost suspendată miercuri la prânz. Conform unor surse din Guvern, motivul suspendării îl reprezintă intenția premierului Florin Cîțu de a introduce pe ordinea de zi suplimentară aprobarea programului „Anghel Saligny”, în valoare de 50 de miliarde de lei.

Reprezentanții USRPLUS au spus miercuri că pentru acest program este nevoie de un acord în Coaliție și au transmis că nu vor participa la ședința de miercuri seara.

„Am decis să nu participăm în această seară la ședința de Guvern de la ora 19.00 și să convocăm mâine dimineață la ora 10.00 o ședință a coaliției”, a declarat Dan Barna.

Citește și:

USR PLUS boicotează ședința de Guvern pentru PNDL 3

Barna amenință că de ședința de diseară depinde guvernarea: Toate opțiunile sunt pe masă

Cîțu acuză oficial USR PLUS de șantaj: Nu are nicio legătura desființarea SIIJ cu dezvoltarea României

Ministerul Justiţiei: Nu au fost parcurşi toţi paşii legali în legătură cu PNDL 3

Ministrul Economiei: În loc să aruncăm încă 50 de miliarde de lei pe un nou PNDL, mai bine creștem salariile cu 900 de lei


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇