Ministerul Justiţiei: Nu au fost parcurşi toţi paşii legali în legătură cu PNDL 3

Ministerul Justiţiei: Nu au fost parcurşi toţi paşii legali în legătură cu PNDL 3

Ministerul Justiţiei a transmis, miercuri, că ”nu au fost parcurşi toţi paşii legali prevăzuţi de HG 561/2009 privind elaborarea şi avizarea actelor normative”, în legătură cu PNDL 3.  

”Ministerul Justiţiei nu a primit, până în acest moment, în original, cu respectarea condiţiilor prevăzute de Hotărârea Guvernului 561/2009, proiectul privind programul „Anghel Saligny” (PNDL 3). Ministerul Justiţiei nu se află, în acest moment, în situaţia de a aviza acest proiect, întrucât nu au fost parcurşi toţi paşii legali prevăzuţi de HG 561/2009 privind elaborarea şi avizarea actelor normative”, a transmis Ministerul Justiţiei, într-un comunicat de presă.  

ADVERTISING

Instituţia precizează, de asemenea, că nu sunt îndeplinite condiţiile legale pentru a fi invocat un „aviz tacit” al Ministerului Justiţiei. 

”Ministerul Justiţiei va analiza proiectul de act normativ pentru a formula un aviz, în termenul prevăzut, după ce proiectul va fi transmis în conformitate cu prevederile legale. Potrivit HG 561/2009, art. 20 alin.7, «proiectele de acte normative se transmit Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti în original, împreună cu o copie, numai după obţinerea tuturor avizelor autorităţilor publice interesate în aplicare. Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti avizează proiectele exclusiv din punctul de vedere al legalităţii, încheind operaţiunile din etapa de avizare»”, mai arată MInisterul JUstiţiei.  

ADVERTISING

Instituţia precizează că termenul de avizare este de 4 zile lucrătoare de la înregistrarea proiectului în original. 

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a trimis proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea Programului Anghel Saligny la Ministerul Justiţiei, în original, în data de 25 august, potrivit unui document obţinut de News.ro. Ministrul Stelian Ion spune că s-a primit doar o copie.

Citește și:

Barna amenință că de ședința de diseară depinde guvernarea: Toate opțiunile sunt pe masă

ADVERTISING

Cîțu acuză oficial USR PLUS de șantaj: Nu are nicio legătura desființarea SIIJ cu dezvoltarea României

Scandal în ședința de guvern: USR PLUS amenință cu moțiunea de cenzură. Cîțu face, nervos, primele declarații

Ministrul Economiei: În loc să aruncăm încă 50 de miliarde de lei pe un nou PNDL, mai bine creștem salariile cu 900 de lei


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇