Dacian Cioloş: Acesta nu mai e un guvern de coaliţie!

Dacian Cioloş: Acesta nu mai e un guvern de coaliţie!

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş afirmă că premierul Florin Cîţu a demis „fără motiv” al doilea ministru USR PLUS, „subordonând întregul guvern intereselor PNL”. „Acesta nu mai e un guvern de coaliţie”, punctează el.

„Promisiunea făcută primarilor PNL (nu cetăţenilor români, cum spune premierul) e mai importantă decât stabilitatea şi continuitatea Coaliţiei”, a afirmat Dacian Cioloş, miercuri seară, într-o postare pe Facebook.

El a susţinut că premierul Florin Cîţu "demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL".

"Acesta nu mai e un guvern de coaliţie!", a adăugat Cioloş.

Stelian Ion a fost revocat din funcţia de ministru al Justiţiei, a anunţat premierul Florin Cîţum care a precizat că a informat coaliţia în legătură cu această decizie, pe care şi-o asumă. "Voi propune un ministru interimar care va înţelege prioritatea zero a investiţiilor în România. Îmi doresc ca partenerii noştri de coaliţie USR PLUS să aibă înţelegerea, să aibă responsabilitatea să nu aleagă ieşirea de la guvernare", a afirmat Cîţu. 

Şi vicepremierul Dan Barna a reacţionat, miercuri seară, după anunţul privind revocarea din funcţie a lui Stelian Ion. ”Florin Cîţu trebuie să plece”, afirmă Barna, care a adăugat că ”Florin Ciţu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puţin un Guvern”.

Toate informațiile despre scandalul care aruncă România în criză politică:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇