Premierul Cîțu l-a revocat din funcție pe Stelian Ion, ministrul Justiției. Interimar va fi Lucian Bode

Premierul Cîțu l-a revocat din funcție pe Stelian Ion, ministrul Justiției. Interimar va fi Lucian Bode

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri seară, după o ședință de Guvern la care au lipsit miniștrii USR PLUS, că l-a revocat din funcție pe ministrul Justiției, Stelian Ion, pe care îl acuză de șantaj și de blocarea modernizării României, cu referire la situația creată prin blocarea programului Anghel Saligny / PNDL 3.

Cîțu a precizat că i-a informat pe partenerii din coaliție, iar cererea de revocare a fost trimisă președintelui Iohannis.

Interimar la Justiție va fi Lucian Bode, ministrul de Interne, fost ministrul al Transporturilor, fost ministru al Economiei.

ADVERTISING

"Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de Ministru de Justitie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. De exemplu: desființarea secției speciale care nici dupa opt luni de mandat nu a fost desființată", a declarat Cîţu, miercuri seară, de la Guvern.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Prim-ministrul a precizat că va numi un ministru interimar și își motivează decizia spunând că Stelian Ion se opune modernizării României, în urma blocării PNDL 3 în lipsa unui aviz de la ministerul Justiției.

Nu mai aducem pe nimeni în Guvern care să șantajeze, care să nu înțeleagă că aici nu vorbim despre primari, comunități, ci despre interesul cetățenilor. România trebuie dezvoltată. Doar pentru că colegii noștri de la USR PLUS nu au foarte mulți primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Îmi asum aceasta decizie”, a mai spus Florin Cîțu.

ADVERTISING

Reacția vine după ce premierul a introdus programul PNDL 3, prin care 50 de miliarde de lei ajung la primarii din țară, pentru diverse investiții, pe lista suplimentară a ședinței de Guvern de miercuri. Liderii și miniștrii USR PLUS au boicotat ședința, în semn de protest, iar ministrul Stelian Ion a precizat că ordonața pregătită de Cîțu pentru PNDL 3 nu are avizul Ministerului Justiției. A fost demis.

Toate informațiile despre scandalul care aruncă România în criză politică:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇