Decretele privind revocarea lui Stelian Ion de la MJ şi desemnarea lui Lucian Bode interimar au fost publicate în Monitorul Oficial

Decretele privind revocarea lui Stelian Ion de la MJ şi desemnarea lui Lucian Bode interimar au fost publicate în Monitorul Oficial

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi decretul de eliberare din funcție a ministrului Justiției, Stelian Ion.

Totodată, șeful statului a semnat și decretul de desemnare a lui Lucian Bode în funcția de ministru interimar al Justiției, anunță Administrația Prezidențială.

UPDATE Decretele privind revocarea lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei şi cel prin care ministrul de Interne, Lucian Bode, este desemnat ministru interimar la Justiţie au fost publicate, joi, în Monitorul Oficial.

Așadar, revocarea a devenit efectivă după semnarea decretului și publicarea în MOf.

Joi dimineață, Președinția anunțate că Iohannis a primit cererea premierului Florin Cîţu de revocare a lui Stelian Ion din funcţia de ministru al Justiţiei şi o analizează.

ADVERTISING

”Preşedintele a primit cererea de revocare şi o analizează. Revenim cu informaţii”, a transmis dimineață dministrația Prezidențială.

Revocarea

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri seară, după o ședință de guvern la care au lipsit miniștrii USR PLUS, că l-a revocat din funcție pe ministrul Justiției, Stelian Ion.

Cîțu îl acuză de șantaj și de blocarea modernizării României, cu referire la situația creată prin blocarea programului Anghel Saligny / PNDL 3.

Premierul a precizat că i-a informat pe partenerii din coaliție, iar cererea de revocare a fost trimisă președintelui Iohannis.

Interimar la Justiție va fi Lucian Bode, ministrul de Interne, fost ministrul al Transporturilor, fost ministru al Economiei.

ADVERTISING

"Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de Ministru de Justitie a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României.

Stelian Ion este un ministru care nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. De exemplu: desființarea secției speciale care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată", a declarat Cîţu, miercuri seară, de la Guvern.

Premierul a introdus programul PNDL 3, prin care 50 de miliarde de lei ajung la primarii din țară, pentru diverse investiții, pe lista suplimentară a ședinței de guvern de miercuri. Liderii și miniștrii USR PLUS au boicotat ședința, în semn de protest, iar ministrul Stelian Ion a precizat că ordonața pregătită de Cîțu pentru PNDL 3 nu are avizul Ministerului Justiției.

ADVERTISING

Toate informațiile despre scandalul care aruncă România în criză politică:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇