USR PLUS adună semnături pentru moțiunea de cenzură

USR PLUS adună semnături pentru moțiunea de cenzură

USR PLUS anunță că strânge semnături pentru moțiunea de cenzură, deja anunțată aseară după revocarea lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției.

Vicepremierul Dan Barna scrie pe Facebook că îi invită pe parlamentari să semneze moțiunea.

„Cele 80 de voturi ale USR PLUS care au ajutat la formarea actualei majorități sunt astăzi semnături pe moțiunea de cenzură pe care am anunțat-o aseară după demiterea abuzivă și lipsită de temei a ministrului Stelian Ion.

Îi invităm alături de noi pe toți parlamentarii responsabili și interesați ca această criză politică declanșată de un prim-ministru iresponsabil să dureze cât mai puțin”, scrie Barna pe rețeaua socială.

El face apel ca moțiunea să fie depusă și votată cât mai repede posibil.

„Cerem celorlalte forțe politice să nu intre în tergiversări și jocuri politicianiste, să depunem și să votăm urgent moțiunea. E momentul să vedem dacă discursul se transpune în fapte.

Florin Cîțu trebuie să plece”, se mai arată în postare.

Co-președintele USR PLUS adaugă că moțiunea poate fi evitată doar dacă premierul Florin Cîțu își dă demisia:

„Este o moțiune necesară și poate fi evitată doar dacă Florin Cîțu își dă demisia de onoare sau coalția îi retrage sprijinul politic”, conchide el.

Context

Scandalul în Guvern s-a declanșat miercuri când, în ședința Executivului, a fost introdusă pe ordinea suplimentară ordonanța de urgență ce ar fi făcut operațional programul Anghel Saligny, cel despre care Florin Cîțu spune că va aduce România în secolul XXI, în timp ce USR PLUS acuză că e doar o mită politică pentru primari.

Cei de la USR PLUS au acuzat și că ordonanța nu avea toate avizele necesare, printre care și cel de la Ministerul Justiției. Ședința de guvern a fost suspendată și ar fi trebuit reluată pe seară, însă după ce la nivelul USR PLUS s-a decis să nu se revină la masă, Florin Cîțu l-a demis pe Stelian Ion, anunțând că interimatul la Justiție va fi preluat de ministrul de Interne, Lucian Bode.

După câteva ore de reflecție, KLaus Iohannis a semnat decretele.

Între timp, cei de la USR PLUS au anunțat că nu-l mai sprijină pe Florin Cîțu și au cerut înlocuirea sa din fruntea Guvernului. Pentru ca o moțiune de cenzură să treacă este nevoie de 234 de voturi.

Citește mai multe despre situația din guvern:

Iată și analizele Spot pe acest subiect:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇