Augustin Lazăr, despre clasarea Dosarului 10 August: E rezultatul strategiei oportuniste de administrare a justiției, practicată de politicieni duplicitari

Augustin Lazăr, despre clasarea Dosarului 10 August: E rezultatul strategiei oportuniste de administrare a justiției, practicată de politicieni duplicitari

Augustin Lazar, procuror general al României în momentul în care Secția Parchetelor Militare a început să ancheteze evenimentele din 10 august 2018, spune într-o declarație pentru SpotMedia.ro, că decizia de clasare a dosarului este o consecință a strategiei oportuniste de administrare a justiției, practicată de politicieni duplicitari.

”Clasarea acestui dosar este rezultatul strategiei oportuniste de administrare a justiției și de leadeship, practicată de politicienii duplicitari, în instituțiile judiciare din România.

ADVERTISING

În managementul judiciar nu poți avea în același timp oameni conformiști și performanță în aflarea adevârului! Pentru a afla adevărul în dosarele cheie privind modernizarea societății, cetățenii români sunt nevoiți să se adreseze CEDO”, a spus Augustin Lazăr.

De altfel, și anul trecut, după ce dosarul a fost clasat parțial, fostul procuror general a avut o opinie tranșantă: marile dosare sunt din nou blocate și asta a fost miza, atunci când DIICOT a preluat ancheta.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat de SpotMedia.ro cum interpretează, la cald, decizia DIICOT de clasare parțială a dosarlui, acesta a spus: ”Este clar faptul că marile dosare sunt din nou blocate sub controlul celor interesați. Sesizarea DIICOT a fost o manevră de preluare a competenței și de emitere a unei soluții de clasare vădit nelegale. O manevră tipică și pentru alte dosare, pentru aducerea în zona controlată”.

Tribunalul București a respins, marți, definitiv, cererea de redeschidere a Dosarului 10 August. ”Respinge cererea DIICOT de confirmare a redeschiderii urmaririi penale in dosar 2122/DP/2019. Definitivă”, este minuta ședinței.

ADVERTISING

Solicitarea depusă de DIICOT viza redeschiderea urmăririi penale faţă de colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române și comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din MAI.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇