Deși mesajele lui Călin Georgescu, pline de elemente legionare, erau cunoscute, nimeni nu a luat măsuri legale împotriva lui, avertizează istoricul austriac Oliver Jens Schmitt. Georgescu pur și simplu a…
Strania evoluție sub radar a lui Călin Georgescu în campania prezidențială: filonul neolegionar face adepți- Interviu cu Corneliu Bjola
Deși un istoric austriac de calibru a averizat asupra lui Călin Georgescu încă din 2022, în România acesta a trecut neobservat, până la evoluția fulminantă care l-ar putea duce chiar…
KGB a pus în scenă un război civil în România. În 1989, o parte a Securității a câștigat și românii au plătit un preț enorm. Acum, moneda se rotește pe masă. Pe ce parte va ateriza? - Interviu video
„Eu personal cred că ați fost victimele unei revoluții falsificate și că, în realitate, s-a produs trecerea de la o echipă comunistă discreditată la o altă echipă comunistă”. În plus,…
Ciolacu, pentru Simion? Miza falsă a primului tur pentru președinție
Punctajul se scrie în grila maniheistă tranzacționată: locul binelui e luat de răul cel mai mic, cu care trebuie să fim complici și să-l ajutăm astfel să învingă răul cel…
Diferența e între țările pregătite să ucidă ruși și cele nepregătite să o facă. Suntem în cel mai periculos moment, în care ne punem în mâinile lui Trump Interviu video
Acesta este momentul în care Rusia este cea mai puternică și Statele Unite – țara cea mai slabă. Și asta, evident, intră în calculul rușilor și ei folosesc aceste amenințări…
Reportaj din SUA: Cine i-a dus pe americani în brațele lui Donald Trump. Pe teren, la firul ierbii, oamenii au alte explicații
Democrația trebuie salvată, scrie pe pancarta unui copil. Sora lui, adolescentă, caută cu privirea scena pe care urmează să urce Kamala Harris. Părinții sunt agitați, vorbesc cu cei din jur,…
Exclusiv Revoluția computerelor ne duce în peștera lui Platon. IA este pregătită să pirateze sistemul de operare al civilizației noastre Interviu cu Yuval Noah Harari
Acum lumea este inundată de oameni falși – boți care se prefac că sunt oameni – ceea ce este unul dintre motivele cheie pentru care oamenii nu mai pot avea…
Armand Goșu: Scenariul rău pentru care România nu se pregătește. Îi poți avea pe ruși pe Prut
”De mai bine de 10 ani, Polonia se pregătește de război. O bună parte din elita românească, asta politică, militară, cred că are căsuțe prin Italia, prin Franța, apartamente prin centrul…
Dosar de campanie: Penibil sau riscant? Ambiguitatea strategică pe care Geoană o joacă atunci când vorbește despre avort
În anii 2000, auto-ironia românească a început să explice opțiunile de pe masă binar și exclusiv în registrul negativ: prostie sau ticăloșie? Ce poate face mai rău țării? E o…
Banii în politică: cum i-a făcut Trump pe miliardari să-l iubească din nou
Campania pentru prezidențialele americane înregistrează o modificare de paradigmă în ceea ce privește relația dintre bani și politică, scrie în The New Yorker jurnalista americană Susan Glassen, co-autoarea unui volum…
Ce a câștigat și ce nu și, mai ales, ce urmează pentru Maia Sandu. Explicații după ce unda de șoc din Republica Moldova a trecut Interviu
Partea goală a paharului: nu este clar dacă Maia Sandu va lua majoritatea voturilor în al doilea scrutin, asigurându-și un nou mandat prezidențial și o continuitate a apropierii Republicii Moldova…
Cum va putea Maia Sandu să submineze cercul de influență al Moscovei. Marile mize ale alegerilor de duminică Interviu
Exemplul de la Chișinău ar putea fi urmat de alte state ex-sovietice, precum Georgia sau Armenia. Dar aceste alegeri nu înseamnă că aceste campanii orchestrate de ruși se vor sfârși.…
La ce să fim atenți în alegerile de la Chișinău, unde Maia Sandu a pus mize mari în joc Interviu
Începând de luni, probabil că Rusia va difuza mesajul potrivit căruia cvorumul la referendum a fost foarte mic și opțiunea DA este nesemnificativă pentru viitorul Republicii Moldova; nu este deloc…
Argumente pentru care Trump mai degrabă va pierde alegerile. Dacă nu, intră America într-o autocrație soft? Interviu
Cine încearcă să discute rațional cu Donald Trump își pierde vremea. Umorile pasagere sunt mai importante pentru el decât loialitățile. De aici și distanțarea de Volodimir Zelenski și simpatia nedisimulată…
Cum se câștigă un război informațional
Nu trebuie să mai mâncăm portocale. Nu trebuie să mai mâncăm niciun fruct, niciun aliment pe care nu l-am crescut noi înșine. Această afirmație ar putea să fi fost făcută…
Dosar de campanie: fentele, temele și ce nu spun candidații la prezidențiale
La finalul acestei săptămâni, Marcel Ciolacu are misiunea cea mai grea în campania electorală, fiind candidatul calificat cu siguranță în turul al doilea, dar odată ajuns acolo, pierde prima șansă…
Liber la corupție
Odată ce marea corupție a dispărut de pe agenda politică și nu a mai existat nicio instituție de putere care să-și asume voința de a prioritiza lupta anticorupție, șpăgile, plicul…
Unde are dreptate Curtea Constituțională și ce se poate în continuare
Diana Șoșoacă nu este doar unul dintre mulții politicieni mediocri, utili Moscovei, promovând astfel mesaje suveraniste și extremiste. Cazul acesteia este unul de promovare a revizionismului și antisemitismului și mecanismele…
Jurnalistul care a vrut să asasineze un procuror bulgar, trucarea alegerilor și scurtul drum al trumpismului românesc
A induce percepția că alegerile prezidențiale vor fi fraudate este ultima modă a strategiei Kremlinului de discreditare a democrațiilor occidentale, fără ca asta să însemne că Vladimir Putin trimite telegrame…
Iranul și Israelul nu au fost mereu dușmani de moarte. Noua doctrină militară a lui Netanyahu și ce este Axa de rezistență Interviu video
Exista acest război din umbră între Iran și Israel, se atacau reciproc, dar niciodată deschis. Numai că Israelul pare, prin premierul Netanyahu, să fi schimbat radical strategia și la cea…