Dosarul 10 August: Orice persoană care a depus plângere penală poate merge la CEDO, dar trebuie să se grăbească

Dosarul 10 August: Orice persoană care a depus plângere penală poate merge la CEDO, dar trebuie să se grăbească

Dosarul violențelor din 10 august 2018, care a fost clasat definitiv, poate fi atacat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de către orice persoană care a depus plângere penală, a explicat avocatul Nicoleta Popescu, specializată în astfel de speţe.

ADVERTISING

„Dosarul violențelor din 10 august 2018, clasat definitiv, poate fi atacat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului dacă procedurile judiciare nu au fost respectate sau dacă nu a existat o anchetă efectivă în acest dosar, a declarat la RFI România avocatul Nicoleta Popescu, care a reprezentat-o cu succes la CEDO pe fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi.

Declarațiile avocatului vin după ce mai multe ONG-uri au anunțat că vor contesta la CEDO decizia Tribunalului București de a clasa Dosarul 10 August.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Avocatul spune că o acțiune la Curtea Europeană a Drepturilor Omului trebuie inițiată în maximum 6 luni de la comunicarea motivării deciziei instanței.

Amintim că Tribunalul Bucureşti a respins cererea de redeschidere a anchetei 10 August.

Această decizie  a generat proteste de stradă în marile orașe ale țării. Mulți protestatari s-au adunat, miercuri seară, în faţa Tribunalului Bucureşti, pentru a-și arăta nemulțumirea faţă de hotărârea magistraților. Proteste au fost și la Cluj și Iași.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇