Dacă într-o zi va fi mai mult decât un pensionar cu un cuțit? Statul în genunchi

Dacă într-o zi va fi mai mult decât un pensionar cu un cuțit? Statul în genunchi

Cazul de la Onești care zguduie România ar fi trebuit să fie, într-un stat funcțional cu forțe de ordine antrenate și dotate, unul de gravitate cel mult medie.

Până la urmă, vorbim despre un atacator de peste 60 de ani, nu vreun fost sportiv de performanță, înarmat cu un cuțit, având cel mult un complice, pe nevasta în aceeași categorie de vârstă.

Ce a ieșit? Cu cât s-a priceput Poliția din Onești, au murit doi oameni absolut nevinovați.

Statul român NATO și UE, cu chestorime și generalime în număr record, a fost pus în genunchi de un pensionar cu un cuțit în mână care mai și amenința de ani de zile că va face ce a făcut.

Dl ministru Bode a găsit vinovații la Poliția Onești și IPJ Bacău, care nu au informat și nu au cerut la IGPR ce le trebuia, și a stabilit că Poliția avea tot ce îi trebuia. S-a rezolvat!

Nimic despre șeful IGPR, Eduard Mirițescu. Nimic despre marele șef peste toată această impotență a Poliției Române, secretarul de stat Bogdan Despescu, care numai ce a fost făcut în decembrie chestor general, adică cel mai mare grad posibil în Poliție. Ca recompensă pentru această stare a Poliției și pentru cazul Pian, desigur.

ADVERTISING

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune la Onești. Incompetența ucide

Care a fost grija dlui Despescu un an de zile? Să anihileze ministrul de Interne, să anihileze orice opoziție profesionistă, chiar încălcând legea, să-și planteze toți incompetenții obedienți în poziții cheie de unde să-și îndeplinească neabătut vrerea.

Dl Despescu probabil că va pleca până la urmă.

Dar cine vine? Postul său de secretar de stat a fost tras din căciulă, că așa se împarte competența în acest guvern, de noul dealer de putere din PNL, Iulian Dumitrescu, pentru unul dintre fidelii sai, Gigi Giurcan. Ce calificare și experiență are omul? A fost șef la “2 și-un sfert” în Călărași. Ce șanse sunt să fie altfel decât Despescu?

Dacă tot nu mai este prefect, de ce nu ar fi dl Berbeceanu în locul lui Bogdan Despescu? Pentru că nu l-a tras Iulian Dumitrescu din căciulă.

Și dacă statul român așa cum îl vedem s-ar confrunta cu o criza majoră de securitate? Dacă în locul unui pensionar cu un cuțit care urlă de ani de zile că va trece la fapte, am avea un autentic act terorist, cu plan complex de acțiune, cu mai mulți atacatori antrenați, cu arme, oare ce ar ieși?

Nu vine nimeni la noi?

N-aș spune asta nici măcar în glumă. Se vine unde se găsește fisura. Iar ce arată statul român nu e fisură, e canion, e groapa Marianelor. Felul în care reacționează statul român este o invitație pentru toți cei care vor să facă demonstrații de forță.

Și pot fi teroriști, da, e bine să fim conștienți de acest lucru, după cum pot fi și alți derapați precum Moroșanu, care numai ce au obținut un model de reușită, adică celebritate, recunoaștere și răzbunare.

Junaliști și avocați iresponsabili îl declară pe Gh. Moroșanu o victimă a Justiției, care l-ar fi adus la disperare. Care e dovada, măcar indiciul că a fost victima unui abuz? Și câți ar putea fi tentați să fie declarați victime și ei?

Veți spune că în cazuri de anvergură mai mare ar interveni trupele antitero ale SRI. Nu putem decât spera că acolo situația e cu mult mai bună, dar având în vedere prestația și destructurarea instituțiilor statului, cred că motive de îngrijorare există.

Cum am ajuns aici?

Pe de-o parte, din cauza incompetenților puși în poziții de putere, precum Despescu și Mirițescu în acest caz. Ca un detaliu, înțeleg că în urma cu câteva zile, dl Mirițiescu a tăiat fondurile pentru antrenarea de alpiniști în cadrul SAS. Cei care ar fi trebuit să coboare pe frânghii în balconul lui Moroșanu.

Incompetenții și-au plantat la rândul lor incompetenți obedienți și lanțul neștiinței a fost creat. În locul cui?

Fie în locul celor hărțuiți, fie în locul celor pensionați. Pensionările anticipate au golit instituțiile de forță exact de oamenii care nu doar știu cum se face, ci și cum trebuie asumat actul de comandă.

Dl Bode avea șansa să dea semnalul unei schimbări reale. Avea ocazia să rupă șirul despeștilor, mirițeștilor, berecheților, brăcilor nu doar pentru a readuce competența, ci și pentru a reda moralul și demnitatea Poliției Române.

Sfidarea legii la Poliția Capitalei. Cum își joacă mandatul ministrul Bode

A preferat să înghită ce i-a fost livrat pentru ca mulțimea să primească niște capete.

Iar dacă într-o zi va fi mai mult decât un pensionar cu un cuțit, va fi mult mai rău decât am văzut la Onești.

Citește mai multe informații despre cazul de la Onești:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇