Filmul intervenției în cazul crimelor de la Onești. Comisar: Situația era sub control, dar la ora 16:55 s-a produs un declic

Filmul intervenției în cazul crimelor de la Onești. Comisar: Situația era sub control, dar la ora 16:55 s-a produs un declic

Polițiștii au prezentat, marți, filmul intervenției de luni în cazul bărbatului de 68 de ani din Onești care a sechestrat doi muncitori care făceau reparații într-un imobil și i-a ucis cu mai multe lovituri de cuțit. Polițiștii au tras înspre agresor, acesta ajungând la spital.

Agresorul a motivat că imobilul îi aparținuse în trecut. El fusese evacuat și a intrat peste muncitorii angajați de noul proprietar.

Comisarul-șef de poliție Cristian Gheorghe a declarat că primul apel la 112 a fost la 11.47, venind chiar de la agresor, care a spus că are probleme din cauza unui litigiu.

Apelul a fost transferat către polițiștii aflați pe teren, iar primul echipaj a ajuns la fața locului după 5 minute.

ADVERTISING

Primul apel la 112 a fost la 11.47 de către un bărbat care spunea că are probleme din cauza unui litigiu. La momentul preluării apelului, acesta s-a întrerupt. Apelul a fost transferat către colegii din teren, iar la 11.52 a ajuns primul echipaj de poliție.

La ora 11.55 s-a dispus constituirea unui grup operativ format din 17 polițisti. S-au deplasat la fața locului și polițiști de la Onești. Adjunctul Poliției din Onești a inițiat primele discuții cu bărbatul în cauză, pentru că îl cunoștea și a încercat detensionarea situației”, a precizat comisarul.

Ulterior, a ajuns și negociatorul, fiind chemat de urgență.

ADVERTISING

”Negociatorul de la IPJ Bacău a ajuns la 13.53. Negociatorul a fost chemat de urgență, fiind în liber, celălalt e în concediu medical. Există doi negociatori. La 14.01 a fost solicitat ISU Bacău, a ajuns o autoscară și o autospecială SMURD”, a declarat comisarul-șef de poliție Cristian Gheorghe.

Agresorul a cerut 300 de mii de euro

Agresorul a sunat din nou la 112 și a cerut să i se restituie actul de proprietate sau să i se dea suma de 300.000 de euro. Mai mult, la al doilea apel, bărbatul a spus că are în locuință două persoane legate.

La 14.38 agresorul a reapelat la 112 și a spus că are 2 persoane legate și a cerut să i se restituie actul de proprietate sau 300 de mii de euro. A spus că dacă aude vreo mișcare pe scară sau afară va trece la executarea celor două persoane.

ADVERTISING

Bărbatul a cerut operatorului să vorbească cu una dintre cele două persoane sechestrate. Telefonul mobil a fost preluat de unul dintre bărbații sechestrați, care a spus că a fost amenințat că va fi ucis dacă se aude vreo mișcare pe scară sau afară”, a subliniat comisarul-șef de poliție.

Soția agresorului nu a cooperat cu polițiștii

Acesta a mai declarat că polițiștii au încercat să vorbească și cu soția agresorului, dar aceasta le-a spus că își susține soțul în tot ceea ce face.

Polițiștii au vorbit și cu soția care a spus că își susține soțul în tot ceea ce face. Nu am găsit un sprijin din partea acesteia. La 16.39, bărbatul a sunat iar la 112 și a cerut să i se facă legătura cu persoane mai importante, spunând că nu vrea să vorbească cu Poliția”, a relatat comisarul-șef de poliție Cristian Gheorghe.

Agresorul a devenit violent după ce a fost atacat de una dintre victime

Negociatorul din acest caz, agentul șef Ștefănuț Moraru, a declarat că situația se afla sub control, dar la ora 16.55 s-au auzit țipete din interiorul locuinței.

Polițiștii au tras concluzia că agresorul a trecut la fapte și au intervenit.

La ora 16.55 s-a produs un declic, chiar dacă situația era sub control. Am observat mișcarea agresorului și a unui ostatic în interior și am auzit țipete. Am avut indicii că acolo avusese loc o agresiune.

Una dintre victime a încercat să îl atace pe agresor, iar în acel moment acesta și-a schimbat comportamentul, lovind în stânga și în dreapta. Forțele de ordine au intervenit imediat ce s-a tras concluzia, din zgomote, că agresorul a trecut la fapte. Echipele de la faţa locului au început să spargă uşa cu un berbec, în paralel altă echipă intrând pe o fereastră”, a spus negiciatorul.

Polițiștii au ținut să precizeze că inițial s-au folosit gloanțe de cauciuc, iar apoi gloanțe letale, dar acestea nu au atins victimele, ci doar agresorul.

Iată şi alte detalii despre acest caz îngrozitor:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇