Ministrul de Interne i-a înlocuit pe șefii poliției din Bacău și Onești și i-a dat pe mâna parchetului

Ministrul de Interne i-a înlocuit pe șefii poliției din Bacău și Onești și i-a dat pe mâna parchetului

Șefii Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău și Poliției Onești au fost schimbați din funcție, iar Parchetul a fost sesizat cu privire la neglijență în serviciu, după crimele de la Onești, a anunțat ministrul de Interne, Lucian Bode, care a anunțat concluziile preliminare.

”Sesizarea unității de parchet competente cu privire la neglijența în serviciu referitor la modul de intervenție.

Sesizarea unității de parchet cu privire la modul de soluționare a plângerilor depuse anterior evenimentului.

Înlocuirea din conducerea IPJ Bacău a inspectorului șef și a adjunctului acestuia.

Înlocuirea din conducerea Poliției municipiului Onești a șefului și a adjunctului acestuia”, sunt deciziile anunțate de ministrul de Interne, Lucian Bode.

ADVERTISING

„Cu privire la modul de implicare a conducerii IPJ Bacău, mă refer la inspectorul șef și la adjunctul acestuia, la comanda IPJ se afla adjunctul unității, care s-a deplasat cu întârziere la fața locului, minimizând importanța evenimentului.

Cu toate că autorul a amenințat de mai multe ori că va comite fapte de violență, nu au fost dispuse măsuri legale. În contextul apelurilor repetate la 112 ale autorului, precum și al riscurilor aferente, conducerea IPJ Bacău nu a valorificat toate datele și nu a informat complet și corect eșalonul superior pentru a se aloca resurse multiple”, precizează Bode.

ADVERTISING

El mai spune că, în privința implicării conducerii Poliției Onești, a fost ignorat trecutul criminalului și nu au fost folosite resursele informative și datele din surssele deschide.

„În desfășurarea evenimentelor, comunicarea cu autorul înaintea de sosirea negociatorului a fost una defectuoasă, ceea ce a contribuit la sporirea stării de irascibilitate a agresorului.

Măsurile dispuse au fost deficitare, neacționându-se corespunzător în sensul izolării soției autorului și limitării posibilității agresorului de a avea acces la anumite informații, aspect care a îngreunat intervenția.

Conducerea Poliției Onești nu a tratat adecvat inițiativa negociatorului și demersurile acestuia în scopul îmbunătățirii modalității de comunicare și stabilirea unei relații de încredere”, adaugă Bode.

ADVERTISING

Principala deficiență, relaționarea defectuoasă dintre factorii de comandă

El mai spune că forțele de intervenție au avut în dotare echipament corespunzător.

„Principala deficiență constatată a fost cea referitoare la relaționarea defectuoasă dintre factorii de comandă, ceea ce a determinat lipsa coordonării acțiunilor și neasumarea responsabilităților”, conchide ministrul de Interne.

Doi muncitori care renovau un apartament în Onești, județul Bacău, au fost omorâți, luni seara, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat.

Poliția a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ținut cei doi bărbați ostatici, după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc și altul la spitalul din Onești.

Polițiștii au intervenit în forță și au tras mai multe focuri de armă. Agresorul a ajuns și el la spital, cu multiple plăgi împușcate în mâini, picioare, abdomen.

Soția lui Gheorghe Moroșan, bărbatul care a ținut ostatici și apoi a omorât doi muncitori în Onești, a fost arestată pentru 30 de zile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇