Florin Cîţu, despre 10 August: I-am cerut ministrului Justiției să vină rapid cu soluții. Nu ne vom opri!

Florin Cîţu, despre 10 August: I-am cerut ministrului Justiției să vină rapid cu soluții. Nu ne vom opri!

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că i-a cerut ministrului Justiției, Stelian Ion, să găsească rapid soluții pentru continuarea dosarului 10 August, după ce Tribunalul București a respins definitiv cererea de redeschidere. 

”Eu aseară am avut o discuție cu ministrul Justiției. Astăzi avem ședință de guvern, să vedem cam cu ce soluții vine. Cum vom avea soluții, voi ieși cu ele public, dar trebuie cât mai rapid”, a declarat Florin Cîțu, pentru G4Media.ro.

Premierul s-a declarat dezamăgit de decizia instanței.

ADVERTISING

”Vă dați seama că sunt dezamăgit, dar nu ne vom opri să încercăm să vedem cum găsim soluții ca vinovații să plătească. Nu ne vom opri. Asta vom face. Am discutat ieri cu ministrul Justiției și vom merge înainte. Să vedem, mai sunt căi. Cu siguranță, în continuare încercăm să rezolvăm problema”, a precizat Cîțu.

Premierul a discutat despre dezamăgirea provocată de decizia instanței și la sfârșitul ședinței de guvern.

„Este o decizie a tribunalului și nu pot să comentez decât ca cetățean. Sunt dezamăgit, e adevărat, când vedem că în România nimeni nu a tras în noi în decembrie, nimeni nu răspunde pentru mineriade și avem iar un eveniment în care e foarte greu să găsim responsabili.

ADVERTISING

În ceea ce mă privește, mă voi asigura că niciodată cetățenii României nu vor mai avea de suferit de pe urma unui stat abuziv, așa cum a fost în aceste situații”, a declarat premierul la finalul ședinței, citat de Mediafax.

Amintim că Tribunalul Bucureşti a respins cererea de redeschidere a anchetei 10 august.

Pentru miercuri la ora 18:00 se anunță un protest în faţa Tribunalului Bucureşti.

„Ne vedem miercuri, 3 martie, de la orele 18:00, în faţa Tribunalului Bucureşti pentru a transmite următorul mesaj: ‘Ruşine Justiţia Română! Ne vedem la CEDO!

ADVERTISING

Comunitatea Declic va lua toate măsurile legale pentru a ne îndrepta la CEDO împotriva României pentru modul injust în care a oprit cercetările şi pedepsirea vinovaţilor în Dosarul 10 august”, a transmis comunitatea Declic.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇