Iohannis: Am evitat o recesiune tehnică. Vom primi 30 de miliarde de euro pentru redresarea economiei

Iohannis: Am evitat o recesiune tehnică. Vom primi 30 de miliarde de euro pentru redresarea economiei

Președintele Klaus Iohannis a lăudat, vineri, măsurile luate de Guvern în plan economic, afirmând că au fost decizii bune care au salvat România de la o recesiune tehnică.

”Avem date noi despre trimestrul III și, chiar dacă suntem într-o criză economică, avem o veste bună: comparația cu trimestrul II arată că economia își revine, avem o creștere notabilă. Măsurile luate în plan economic au fost corecte, am evitat o recesiune tehnică”, a spus Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat însă că este nevoie de bani pentru ca economia României să intre în redresare rapidă, bani pe care îi vom primi din fonduri europene.

ADVERTISING

Astfel, Iohannis a anunțat că vom beneficia de 30 de miliarde de euro, prin Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă.

”Pntru a intra în redresare solidă e nevoie de bani, îi vom primi din fonduri europene. Astăzi am avut o discuţie cu premierul, cu miniştrii de resort, pentru a găsi o formă bună privind Planul de Redresare şi Rezilienţă şi vom avea peste 30 miliarde euro din fonduri europene pentru a finanţa proiectele. Suntem aproape de finalizare, planul se referă la reforme, la infrastructură, la diferite sectoare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vom prezenta public acest plan de Redresare şi Rezilienţă săpămâna viitoare şi apoi vom înainta planul la Bruxelles. E o veste foarte bună şi sunt convins că vom reuşi cu aceste fonduri să readucem economia pe un nivel pe care ni-l dorim cu toţii şi să avem o creştere economică şi în 2021 şi în anii care urmează, care ne permite nu doar să ieşim din criză, ci să avem o creştere economică reală care se va resimţi în buzunarul fiecăruia”, a subliniat Iohannis.

Institutul Naţional de Statistică a anunțat, vineri, că România a consemnat o scădere economică de 6% în trimestrul III din 2020, raportat la perioada similară din 2019. Față de trimestrul anterior, însă, a înregistrat o creştere de 5,6%.

ADVERTISING

După anunțul INS, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a spus că datele oficiale arată o revenire în V a economiei.

„Date oficiale – revenire în V a economiei! În trimestrul III economia a crescut cu 5,6%. Am spus din primul moment că economia îşi revine din trimestrul III şi acum datele confirmă. Astăzi avem confirmarea că Guvernul PNL a administrat foarte bine economia în cea mai dificilă perioadă din ultima sută de ani.

Rezultatele ar fi fost mult mai bune dacă nu exista majoritatea toxică PSD-istă în Parlamentul României. Mulţumim tuturor românilor pentru că am fost o echipă în acest an dificil. Nu ne oprim aici. 2021 o să fie un an foarte bun pentru români, cu o guvernare de dreapta, liberală”, se arată în postarea lui Florin Cîţu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇