Taxiul zburător va funcționa în Germania și SUA. E electric, decolează vertical și o cursă costă ca la Uber (Galerie foto)

Taxiul zburător va funcționa în Germania și SUA. E electric, decolează vertical și o cursă costă ca la Uber (Galerie foto)

Taxiul zburător al celor de la Lilium va avea primul punct de lucru în SUA în apropiere de Orlando (Florida).

Taxiul zburător e o aeronavă electrică, ce decolează vertical și poate acoperi o rază de 300 de kilometri.

lilium-taxi-zburator
Foto: Facebook/Lilium

Lilium, un start-up din München, a anunțat că primul vertiport în SUA va fi amplasat în Lake Nona, un oraș inteligent care este acum construit lângă Aeroportul Internațional din Orlando de Tavistock Development Group, potrivit Reuters.

Vertiportul ar urma să devină operațional din 2025 și ar fi al doilea pentru Lilium, care are în plan și unul în Duesseldorf (Germania).

lilium-vertiport-orlando
Foto: Facebook/Lilium
ADVERTISING

Mai multe start-up-uri sunt în cursa de a dezvolta aeronave electrice care vor revoluționa transportul pe distanțe scurte. Lilium, care deja e de 5 ani în această cursă, cu investiții de 375 de milioane de dolari, e printre cele mai promițătoare.

Avionul celor de la Lilium deja e în teste. Are 5 locuri și le va oferi pasagerilor posibilitatea de a evita traficul rutier, la costurile unui Uber, susține șeful de operațiuni al companiei, Remo Gerber.

Aeronava are 36 de motoare electrice care pentru decolare sunt îndreptate spre sol și care apoi își schimbă poziția pentru a putea zbura pe orizontală.

lilium-taxi-zburator-teste
Foto: Facebook/Lilium

”E de o sută de ori mai sigură decât elicopterul și de 10 ori mai ieftină”, a mai spus Gerber.

ADVERTISING

Și cum nu e nevoie de pistă, și aici scad costurile. O platformă simplă de aterizare costă în jur de 1-2 milioane de euro, în timp ce un vertiport mai complex instalat pe un acoperiș poate ajunge la 7-15 milioane de euro.

lilium-aeronava-electrica
Foto: Facebook/Lilium

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇