O nouă specie de maimuță a fost descoperită! Din păcate, e deja în pericol de dispariție

O nouă specie de maimuță a fost descoperită! Din păcate, e deja în pericol de dispariție

O nouă specie de primată a fost descoperită în Myanmar. Exemplarul al cărui ADN a fost analizat e vechi de 100 de ani. Din fericire, membri ai speciei se găsesc încă în Myanmar, deși deloc mulți: 200 – 250 de indivizi, împărțiți în 4 familii.

Specia a fost numită Popa langur (Trachypithecus popa) și a fost identificată de către oamenii de ştiinţă de la Centrul German de Primatologie (DPZ) şi din cadrul organizaţiei de mediu Fauna and Flora International (FFI), arată IFL Science.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Abia identificată, maimuţa-langur Popa este deja ameninţată cu dispariţia", a avertizat Frank Momberg, unul dintre cercetătorii de la FFI, citaţi într-un comunicat.

Citește și Dovada că legăturile din grupurile de primate sunt extrem de strânse. Ce s-a întâmplat când un pui de capucin a fost prins de un șarpe boa (Video)

Mica maimuţă, al cărei corp măsoară între 50 şi 60 de centimetri, s-ar fi separat de alte maimuţe-langur în urmă cu aproximativ un milion de ani, a declarat Christian Roos, cercetător la DPZ.

Vezi și Cea mai rară primată din lume, filmată făcând un lucru surprinzător. Mai există speranțe!


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!