Dovada că legăturile din grupurile de primate sunt extrem de strânse. Ce s-a întâmplat când un pui de capucin a fost prins de un șarpe boa (Video)

Dovada că legăturile din grupurile de primate sunt extrem de strânse. Ce s-a întâmplat când un pui de capucin a fost prins de un șarpe boa (Video)

Un grup de antropologi făcea observații în zona de conservare din Guanacaste, Costa Rica, când a fost martor al unui moment neobișnuit. Astfel de momente sunt probabil comune în natură, însă rareori ajung să fie înregistrate.

Oamenii de știință analizau un grup de maimuțe capucin cu fața albă (Cebus imitator), concentrându-se mai ales pe cei tineri, care se jucau, arată IFL Science. Numai că, la un moment dat, în timp ce filmau, un pui de capucin a fost capturat de un imens șarpe boa constrictor. Putea fi un moment tragic, mai ales că prădătorul era cu adevărat intimidant, însă grupul din care primata făcea parte a ales să nu fugă, ci să lupte.

ADVERTISING

Puiul de 6 ani a fost prins de boa, care s-a înfășurat în jurul lui și a început să îl strângă. Câteva secunde mai târziu, un mascul capucin adult a dat alarma. Împreună cu alte două femele capucin, a coborât și a început să îl atace furios pe boa, în timp ce încerca să elibereze puiul din strânsoarea mortală a șarpelui.

Citește și Cea mai rară primată din lume, filmată făcând un lucru surprinzător. Mai există speranțe!

În cele din urmă, într-un atac care nu a însumat mai mult de 19 secunde, puiul a fost eliberat. Cât despre șarpe, acesta nu s-a retras cu capul sus, ci cu multe zgârieturi, după cum se poate vedea în înregistrarea de mai jos. Momentul atacului se petrece între secundele 28 și 47.

ADVERTISING
White-faced capuchin monkeys rescue a juvenile from a Boa constrictor

Chiar dacă astfel de scene probabil au loc mai frecvent decât ne-am imagina în sălbăticie, rareori sunt înregistrate. Această filmare este o dovadă în plus a legăturilor strânse din cadrul grupurilor de primate, iar astfel de momente pot face diferența dintre viață și moarte.

Mai mult, un astfel de comportament, de protecție, nu apare doar din partea membrilor familiei. Masculul care îi sare puiului în ajutor nu se înrudea cu acesta, spun oamenii de știință, martori la atac.

ADVERTISING

Vezi și Cea mai rară gorilă din lume a fost filmată. Și veștile bune nu se termină aici!


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇