Cea mai rară gorilă din lume a fost filmată. Și veștile bune nu se termină aici!

Cea mai rară gorilă din lume a fost filmată. Și veștile bune nu se termină aici!

Subspecia Gorilla gorilla diehli mai numără în lume doar 300 de indivizi, ceea ce o face să fie în cel mai mare pricol de dispariție.

Vânată până aproape de extincție, aceasta trăiește în zone montane greu accesibile, la granița dintre Nigeria și Camerun. Urme că aceste primate există încă pot fi găsite, dar nimeni nu are norocul să le vadă, arată IFL Science.

Recent, însă, o cameră instalată în munții Mbe din Nigeria a surprins nu doar un exemplar, ci chiar un grup. Iar vestea cu adevărat bună e că în grup se află și pui de gorilă de diferite vârste.

ADVERTISING
World's Rarest Gorilla Captured on Camera With Multiple Babies

E un semn că specia în sfârșit se reface, a declarat Inaoyom Imong, expert în mediu și conservarea vieții sălbatice din Nigeria.

Zona în care camera de supraveghere le-a surprins a fost declarată sanctuar al vieții sălbatice, fiind păzită, astfel încât nimeni să nu le poată face rău gorilelor.

Mai ales în ultimii 10 ani, aceste gorile rar au fost văzute. Ultima apariție a fost a unui mascul, în 2017, în afara ariei protejate, aproape de niște sate. Cel mai probabil acesta își căuta o femelă în afara grupului în care crescuse, cred oamenii de știință.

ADVERTISING

Citește și A pus în grădină o hrănitoare pentru păsări și nici nu-și imagina ce succes va avea! Iata ce imagini uluitoare au fost surprinse


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇