Elon Musk anunță că zborurile comerciale electrice sunt mai aproape decât credea chiar și el

Elon Musk anunță că zborurile comerciale electrice sunt mai aproape decât credea chiar și el

Elon Musk spune că avioanele electrice ar putea fi folosite pe linii comerciale în trei, cel mult 4 ani, datorită avansului tehnologic.

Declarațiile au fost făcute după ce Tesla a publicat o lucrare științifică în care a detaliat noile descoperiri și îmbunătățiri aduse noii generații de baterii, potrivit The Independent.

Aceste date l-au făcut pe Musk să-și revizuiască predicția făcută în 2019, când spunea că vor mai trece cel puțin 5 ani până când bateriile comerciale vor ajunge să genereze 400Wh/kg, limita de la care ele pot fi folosite pentru avioane.

ADVERTISING

Va face Musk și avioane electrice?

Mai multe companii lucrează deja să dezvolte avioane ”verzi”, cu emisii zero. Și Elon Musk a dat de înțeles încă din 2010 că și-ar dori să creeze unul. În 2016, spunea ca deja are designul pentru un prototip ce ar decola pe verticală, ca rachetele. Însă până acum nu a publicat nimic concret pe acest subiect.

În urmă cu doi ani, el spunea ca Tesla se concentrează pe mașini, considerând că dezvoltarea unui avion electric ”nu e necesară chiar acum”.

ADVERTISING

Teste deja sunt făcute în lume. Anul trecut, un astfel de zbor a avut loc în Canada. Harbour Air a operat un zbor de 15 minute deasupra râului Fraser și a spus că e primul pas în tranziția spre electricitate a întregii sale flote de peste 40 de avioane.

Istoria a fost făcută însă în 2017, când Solar Impulse 2 a devenit primul avion electric care a înconjurat Pământul. Mai este însă cale lungă până la electrificarea zborurilor comerciale.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇