O instanţă germană a interzis Tesla să promoveze sistemul autopilot al automobilelor sale

O instanţă germană a interzis Tesla să promoveze sistemul autopilot al automobilelor sale

Un judecător din Munchen a interzis marţi Tesla să mai promoveze sistemele de asistenţă pentru şoferi şi sistemul de conducere autonomă ale automobilelor sale electrice, considerând că sunt reclame înşelătoare.

Tesla poate declara apel faţă de această decizie, transmite Reuters.

Procesul a fost intentat de organizaţia industrială germană Wettbewerbszentrale, care are rolul să identifice practicile anti-concurenţiale.

Instanţa din Munchen a fost de acord cu acuzaţia organizaţiei şi a interzis Tesla Germany să includă sitagmele “full potential for autonomous driving” (potenţial complet pentru conducere autonomă) şi “Autopilot inclusive” în materialele sale publicitare din Germania.

ADVERTISING

Potrivit instanţiei, astfel de afirmaţii reprezintă practici de afaceri înşelătoare întrucât un cumpărător obişnuit ar putea înţelege că automobilul poate fi condus fără intervenţie umană şi ar putea sugera că un astfel de sistem este legal pe drumurile din Germania.

Critici pentru sistemul autopilot al Tesla

Sistemul autopilot al Tesla a atras critici din partea autorităţilor de reglementare, inclusiv din partea Comisiei pentru Siguranţa Transporturilor Naţionale din Statele Unite, întrucât nu include garanţii.

ADVERTISING

Sistemele pentru asistenţa şoferilor, care pot efectua sarcini de conducere a automobilelor perioade lungi de timp cu o intervenţie minimă sau chiar deloc din partea şoferilor, au provocat îngrijorarea că aceştia sunt tentaţi să îşi neglijeze obligaţiile de a controla permanent vehiculele.

Tesla a afirmat că a informat clienţii că tehnologia sa de asistenţă automată a şoferilor nu este echivalentă cu un sistem de conducere autonomă.

Un purtător de cuvânt al Tesla Germany nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

ADVERTISING

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a declarat în această lună că producătorul de automobile electrice este aproape de a produce automobile autonome, care vor avea nevoie de intevenţia şoferilor, sistem numit autonomie Level 5.

Citește și:

Acţiunile Tesla au crescut la un nivel record

Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇