Primul oraș din lume cu drumuri „inteligente” care vor permite încărcarea mașinilor electrice în timpul mersului

Primul oraș din lume cu drumuri „inteligente” care vor permite încărcarea mașinilor electrice în timpul mersului

Tel Aviv a lansat un proiect pilot de tehnologie israeliană futuristă care elimină necesitatea stațiilor de încărcare pentru vehiculele electrice.

Autobuzele și mașinile ar urma să fie alimentate cu energie de sub asfalt, chiar în timp ce circulă, scrie Times of Israel.

Astfel, Tel Aviv vrea să devină primul oraș din lume care are drumuri inteligente ce pot încărca vehiculele electrice în timp ce circulă.

Proiectul ar urma să înceapă în câteva luni. O porțiune de reîncărcare de 600 de metri va fi construită sub ruta de 2 kilometri a unui autobuz.

ADVERTISING

Merită să iți cumperi mașină electrică în România în 2020? Plusuri și minusuri

Sistemul va fi amplasat între Gara Universității Tel Aviv și Terminalul Klatzkin din Ramat Aviv. Vehiculul care va fi încărcat va fi un autobuz electric cu o baterie specială, potrivit autorităților locale.

Tehnologia provine de la o companie israeliană, ElectReon, cu sediul în Beit Yannai. În Suedia, ElectReon a instalat deja tehnologia pe o porțiune de 1,6 kilometri.

Dacă acest proiect pilot va avea succes, Tel Aviv vrea să instaleze tehnologia pe mai multe drumuri și să devină, prin urmare, primul oraș din lume care lansează pe scară largă tehnologia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iată cum funcționează această tehnologie mai exact:

ElectReon - Dynamic wireless charging

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇