Fosila uneia dintre cele mai misterioase rude ale omului a fost descoperită în Africa de Sud

Fosila uneia dintre cele mai misterioase rude ale omului a fost descoperită în Africa de Sud

Un craniu vechi de 2 milioane de ani al unei specii înrudite cu omul a fost găsit, în stare foarte bună, într-o peșteră din Africa de Sud.

Aproape complet, acesta aparține unei specii numite Paranthropus robustus, care a trăit cu 2 milioane de ani în urmă, la extremitatea sudică a Africii de Sud, arată IFL Science.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

E cea mai completă fosilă a acestei specii și ar putea aduce informații valoroase istoriei noastre, spun oamenii de știință.

Mai cu seamă interesant e faptul că această specie a fost contemporană cu strămoșii noștri direcți, Homo erectus. Cele două specii împărțeau același spațiu, în aceeași perioadă.

Citește și Au fost descoperite cele mai vechi urme umane din afara Africii: Au 120.000 de ani

Diferența dintre cele două era faptul că Homo erectus avea un creier mare si dinți mici, în timp ce Paranthropus robustus avea niște dinți mari și un creier mic, după cum explică Angeline Leece, de la Universitatea La Trobe.

Pe măsură ce clima a devenit mai aridă, mai rece și hrana mai greu de găsit, specia s-a adaptat, așa explicându-se dinții puternici.

Vezi și Arheologii au secvențiat cel mai vechi ADN de Neanderthal din Europa Centrală și de Est