Au fost descoperite cele mai vechi urme umane din afara Africii: Au 120.000 de ani

Oamenii de știință au descoperit cele mai vechi urme umane din afara Africii. Acestea se găsesc pe teritoriul Arabiei Saudite și sunt vechi de 120.000 de ani.

Atunci, un grup mic de Homo sapiens s-a oprit să bea apă dintr-un lac frecventat și de cămile, bizoni și elefanți, animale ale căror urme au fost găsite de asemenea, după cum arată IFL Science. În acea vreme, aceste animale erau cu mult mai mari decât cele din ziua de azi.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Scena, surprinsă în deșertul Nefud, vorbește practic despre începutul colonizării lumii de către om.

Citește și Primele paturi din istorie? Sunt vechi de 200.000 de ani!

În ziua de azi, Peninsula Arabică este caracterizată de deșerturi vaste și aride care ar fi fost de nelocuit pentru oamenii timpurii și animalele vânate de aceștia. Dar în acea vreme, umiditatea era mult mai prezentă în zonă, iar vegetația bogată.

„În anumite momente din trecut, deșerturile care dominau interiorul peninsulei se transformau în pajiști extinse cu lacuri și râuri permanente”, a explicat Richard Clark-Wilson, unul dintre autorii studiului.

Mathew Stewart, de la Max Planck Institute for Chemical Ecology, a declarat că urmele de pași umani au fost descoperite în 2017, în urma eroziunii sedimentelor superioare de la un lac antic numit Alathar.

Vezi și Strămoșii noștri de acum peste un milion de ani construiau săgeți dintr-un material la care nu te-ai aștepta


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!