Ce efecte secundare are vaccinul Pfizer? Voluntarii spun că au simțit un fel de ”mahmureală severă”

Ce efecte secundare are vaccinul Pfizer? Voluntarii spun că au simțit un fel de ”mahmureală severă”

După ce Pfizer și BioNTech au anunțat că vaccinul lor antiCOVID este 90% eficient, au început să apară mărturiile voluntarilor care s-au vaccinat.

Mulți spun că au suferit efecte secundare care se simt precum o ”mahmureală severă”, relatează Independent.

În faza a treia de testare – cea la scară largă – peste 43.500 de voluntari, din 6 țări, au fost vaccinați. Nu li s-a spus dacă au primit vaccinul Pfizer sau un placebo (un vaccin inactiv).

Cu toate acestea, unii voluntari au spus că și-au dat seama că au fost într-adevăr vaccinați, pentru că au avut efecte secundare precum dureri de cap și dureri musculare.

ADVERTISING

Potrivit lui Glenn Deshields, în vârstă de 44 de ani, din Austin, Texas, efectele secundare în cazul lui au fost similare cu o ”mahmureală severă”, dar au trecut destul de repede.

Apoi, bărbatul și-a făcut un test COVID și a descoperit că a dezvoltat anticorpi împotriva virusului, deci este convins că a primit vaccinul activ.

Un alt voluntar, o femeie de 45 de ani din Missouri, a spus că a făcut febră, a avut dureri de cap și dureri de corp după ce i-a fost injectată prima doză. Ea a comparat vaccinul cu cel antigripal, pentru că a avut efecte secundare similare cu simptomele gripei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ea s-a simțit puțin mai rău după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, dar și în acest caz efectele secundare au trecut în scurt timp.

Avem un vaccin eficient. Cât va dura până când se va vedea efectul asupra pandemiei?

La începutul săptămânii, Pfizer și BioNTech au anunțat că vaccinul lor împotriva noului coronavirus este eficient în proporție de 90%.

Ugur Sahin, unul dintre cercetătorii care a lucrat la antidot, a spus ulterior că până la finalul lui 2021 vor fi produse 1,3 milioane de doze din vaccinul Pfizer, dacă vor primi autorizație.

ADVERTISING

BioNTech și Pfizer urmează să ceară Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) să autorizeze utilizarea de urgență a vaccinului.

Cel mai probabil, cele două companii vor face asta chiar săptămâna viitoare.

Citește mai multe despre vaccinul Pfizer:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇