Vaccinul antiCOVID dezvoltat de Pfizer este 90% eficient: Este o zi grozavă pentru știință și omenire!

Vaccinul antiCOVID dezvoltat de Pfizer este 90% eficient: Este o zi grozavă pentru știință și omenire!
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Un vaccin împotriva noului coronavirus dezvoltat de grupul american Pfizer este eficient în proporție de 90%, conform producătorilor.

Această ”eficienţă de vaccinare” a fost măsurată prin compararea numărului de participanţi infectaţi cu noul coronavirus în grupul care a primit vaccinul şi în cel care a primit un pacebo, ”la şapte zile de la a doua doză” şi la 28 de zile de la prima doză.

Anunțul a fost făcut după analizarea primelor rezultate ale fazei trei de testare - cea la scară largă, arată The Guardian.

ADVERTISING

Vaccinul a fost testat asupra unui număr de 43.500 de oameni în şase ţări şi nu au fost raportate probleme de siguranţă.

Producătorii spun că aceste rezultate sunt cu mult peste așteptările specialiștilor.

Procentul ridicat este suficient de convingător. Oricum, autoritățile de reglementare au spus anterior că vor aproba un vaccin care este eficient și doar 50%!

Compania a transmis că nu au existat efecte secundare grave în rândul celor care au participat la studiu.

”Astăzi este o zi grozavă pentru știință și omenire! Primul set de rezultate din studiul nostru privind vaccinul antiCOVID-19, în faza 3, arată că este eficient. Avem dovada că acest vaccin are capacitatea de a preveni COVID-19!", a declarat dr. Albert Bourla, președintele și CEO-ul Pfizer.

ADVERTISING

”Am ajuns în această etapă critică (...) într-un moment în care lumea are cea mai mare nevoie (de vaccin)! Ratele de infectare stabilesc noi recorduri, spitalele se apropie de capacitatea maximă și economiile se luptă să rămână deschise”, a completat Bourla.

Dacă următoarea etapă de analiză a datelor din studiul clinic va decurge fără probleme, Pfizer ar putea cere oficial autorizarea pentru punerea pe piața americană a vaccinului chiar în noiembrie.

Primii vaccinați în SUA vor fi cei din categoriile de risc, cadrele medicale și persoanele în vârstă.

ADVERTISING

Și Comisia Europeană negociază cu BioNTech-Pfizer un acord pentru doze din vaccinul anti-Covid.

Vaccinul foloseşte o abordare experimentală - injectarea unei părţi a codului genetic al virusului - cu scopul de a pune în mişcare sistemul imunitar.

Vaccinarea constă în două doze, administrate la un interval de trei săptămâni.

Cele două companii (una germană şi una americană) susţin că vor produce în 2021 peste 1,3 miliarde de doze, adică necesarul pentru vaccinarea a 650 milioane de persoane. În 2020, vor putea produce circa 50 de milioane de doze.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇