Primele vaccinuri împotriva COVID ar putea ajunge în Ungaria până în ianuarie 2021

Primele vaccinuri împotriva COVID ar putea ajunge în Ungaria până în ianuarie 2021

Primul lot de vaccinuri va ajunge probabil în Ungaria la sfârşitul lui decembrie sau începutul lui ianuarie anul viitor, a declarat vineri premierul Viktor Orban la postul naţional de radio.

Orban a arătat că Ungaria discută despre vaccinuri cu China şi Rusia, iar până în primăvara lui 2021 ar putea avea acces la două sau trei vaccinuri diferite. Din aprilie anul viitor, se va putea probabil „proclama victoria asupra pandemiei”, a susţinut el, citat de Reuters.

Deocamdată, nu s-au încheiat testele clinice pentru niciun vaccin împotriva coronavirusului, deşi sunt în pregătire în întreaga lume aproape 200 de astfel de produse, reaminteşte Reuters. Primele rezultate ale testelor avansate sunt aşteptate până la sfârşitul anului.

ADVERTISING

Guvernul de la Budapesta nu a impus până acum restricţii pentru evenimentele cu participare de masă; în Ungaria, şcolile funcţionează normal, iar magazinele sunt deschise. Au avut loc meciuri de fotbal cu spectatori pe stadioane din întreaga ţară.

Nepurtarea măștii atrage sancționări drastice

Orban a anunţat la radio că de luni încălcarea regulilor privind portul măştii va fi sancţionată drastic, iar dacă este necesar autorităţile vor închide restaurantele şi magazinele.

"Cred că cheia este respectarea regulilor existente (...) şi purtarea măştilor", a spus premierul, asigurând că există suficiente locuri în spitale şi ventilatoare pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.

ADVERTISING

Camera Medicală Naţională a cerut marţi guvernului să limiteze programul restaurantelor şi să reintroducă orare speciale de cumpărături pentru bătrâni, însă cabinetul Orban nu a dat curs acestor propuneri, deşi numărul de pacienţi spitalizaţi este în creştere.

Reuters apreciază că guvernul ungar încearcă să evite repetarea carantinei din primăvară, care a dus la o cădere economică cu 13,6% în trimestrul al doilea.

Câte cazuri sunt în Ungaria

Joi, în Ungaria s-a ajuns la un total de 68.127 de cazuri şi 1634 de morţi, cu 56 de decese numai în ultimul interval de 24 de ore consemnat în statistică. În spitalele din ţară sunt internaţi 3187 de pacienţi cu coronavirus. 

ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇