Care este riscul de a te infecta cu Covid atunci când mergi la sală

Care este riscul de a te infecta cu Covid atunci când mergi la sală
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Un studiu recent derulat în mai multe țări arată că riscul de a te infecta cu Covid la sala de fitness este foarte mic.

Concret, după cum au descoperit oamenii de știință de la Universitatea spaniolă Regele Juan Carlos și cei de la universitatea britanică Sheffield Hallam, după ce au monitorizat 62 de milioane de vizite la săli de fitness din țări precum Germania, Franța, Suedia, Belgia, Olanda, Spania, Portugalia, Norvegia, Elveția, Cehia, Polonia, Danemarca, Luxemburg și Marea Britanie, riscul de infectare cu Covid în aceste spații este de 0,78% la 100.000 de vizite.

ADVERTISING

Din cele 62 de milioane de vizite la sala de fitness monitorizate, toate începând cu luna septembrie, au rezultat 487 de infectări, un număr care arată că aceste spații prezintă un risc relativ mic de a lua virusul, se arată într-un comunicat aflat pe site-ul universității Sheffield Hallam.

”Datele din studiul SafeACTiVE arată că sălile de fitness din UE sunt locuri sigure pentru a face mișcare. Prevenirea răspândirii Civid-19 trebuie să principalul nostru obiectiv, dar trebuie să ne asigurăm că şi comunitățile noastre sunt sprijinite și au oportunitatea de a rămâne active.

ADVERTISING

Știm că a fi în formă din punct de vedere fizic reduce severitatea infecției cu Covid-19 și, mai mult decât atât, a fi activ ne ajută din punct de vedere psihologic să facem față provocărilor unui al doilea val de pandemie în Europa”, a explicat profesorul Rob Copelan, de la Sheffield Hallam University.

Citește și Un studiu relevă că 80% din pacienții care suferă de COVID-19 au o lipsă de vitamina D

”A ține aceste cluburi de sănătate deschise și operaționale la capacitate maximă este vital pentru a asigura sănătatea și starea de bine a comunităților noastre.

ADVERTISING

Aș merge chiar mai departe și aș sugera guvernelor din Europa să se gândească de două ori cum putem îmbunătăți accesul la activitatea fizică în loc să-l îngrădim, pe măsură ce vom conviețui cu Covid-19”, a mai spus acesta.

Raportul final al acestui studiu va fi publicat în noiembrie, acesta urmând să includă informații detaliate pe regiuni și țări.

Vezi și Ciudățenia ce contribuie la răspândirea COVID-19: Cei dragi nouă reprezintă principala amenințare. Soluția psihologilor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇