Decorații cu cântec în AEP: Sute de persoane au primit medalii, insigne și diplome pentru ”realizări de excepție”, deși alegerile locale au fost un eșec

Decorații cu cântec în AEP: Sute de persoane au primit medalii, insigne și diplome pentru ”realizări de excepție”, deși alegerile locale au fost un eșec

Cele mai chinuite alegeri locale din România încă nu s-au încheiat, deși de la ziua votului a trecut o lună întreagă plină de gafe și erori impardonabile comise de echipa președintelui AEP Constantin Mitulețu-Buică (foto centru), și iată că, în loc de sancțiuni sau chiar demiteri, aflăm cu stupoare că s-au dat … sute de recompense: insigne, medalii și premii de excelență.

Recompensele au fost acordate prin mai multe ordine semnate miercuri de însuși președintele AEP, cu prilejul Zilei Autorității Electorale Permanente, instituită anul trecut pentru data de 29 octombrie.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Să ne reamintim mai întâi doar câteva dintre gravele probleme de la aceste alegeri locale:

”Onoare muncii”

Astfel, prin Ordinul 707/28.10.2020, cinci persoane din AEP au primit diplome de onoare, iar prin Ordinul 708 nu mai puțin de 55 de medalii tip plachetă au plecat către diverse structuri ale AEP din toată țara.

De asemenea, Premiul Anual al AEP a fost acordat Departamentului de control al finanțării partidelor politice și campaniilor electorale, pentru ”realizări de excepție”, conform Ordinului 710 semnat de președintele Mitulețu-Buică (deși acest departament începe să muncească doar după ce se încheie alegerile locale, când vor trebui să ramburseze, sau nu, banii cu care s-au făcut campaniile electorale).

Mai mult, 372 de angajați ai AEP, cu funcții mai mari sau mai mici, au primit ”premiul de excelență și insigna Autorității Electorale Permanente”, tot pentru ”realizări de excepție”, conform Ordinului 709 din aceeași dată.

Constantin Mitulețu-Buică nu figurează printre cei premiați de președintele AEP, în schimb, surpriză! Pe această ultimă listă se află, la poziția 129, o vedetă din domeniul … artistic.

O surpriză muzicală: De la ”Crazy love” la AEP

Este vorba despre Alina Șleahtițkaia, cunoscută sub numele de scenă Kaiia, care a făcut vâlvă în presa mondenă în urmă cu mai mulți ani, inclusiv printr-un scandal, și care a devenit cunoscută pentru melodia ”Crazy love”.

Foto: Facebook / OfficialKaiia (3 septembrie 2020)

Născută în Ucraina, absolventă de jurnalism și pasionată de acest domeniu, după cum declara într-un interviu acordat în 2013 pentru Ziare.com, Alina Șleahtițkaia s-a angajat în 16 mai 2019 drept … consilier chiar la cabinetul președintelui AEP, Constantin Mitulețu-Buică.

Foto: site AEP

Conform declarațiilor de avere și de interese postate pe site-ul AEP, Alina Șleahtițkaia a urcat pas cu pas treptele afirmării în AEP, devenind în foarte scurt timp consultant parlamentar și chiar șef serviciu.

Această avansare fulgerătoare s-a putut întâmpla pentru că domnul Buică a aprobat prin Ordinul 254/25.02.2020 ca el să poată face derogări de la regulile de vechime aprobate de el însuși!

Sursa: site AEP / Declarații de avere

De asemenea, Alina Șleahtițkaia figurează și pe lista angajaților AEP care își vor desfășura activitatea în aparatul tehnic auxiliar al BEC pentru alegerile parlamentare din decembrie 2020, conform Ordinului 680/15.10.2020 semnat tot de președintele Mitulețu-Buică:

Jobul permanent de la AEP (adică implicit rolul de ”consultant parlamentar”) nu a oprit-o, însă, pe Kaiia să posteze în continuare pe Internet imagini fierbinți cu ea în diverse ipostaze provocatoare.

I don't know why I don't like red or tint of red, but in this case I think it suits me 🧚🏻‍♀️What is your favorite colour?

Posted by Kaiia on Thursday, April 23, 2020

Cum spuneam la început, alegerile locale din 27 septembrie, supervizate de AEP-ul dlui Buică, încă nu s-au încheiat oficial, deși în mod normal un astfel de scrutin se finalizează cu tot cu balotaje și anulări/reluări de alegeri în cel mult 20 de zile după ziua votului.

Află mai multe despre isprăvile președintelui AEP, Constantin Mitulețu-Buică: