Emirul Dubaiului a testat un vaccin experimental împotriva COVID-19

Emirul Dubaiului a testat un vaccin experimental împotriva COVID-19

Emirul Dubaiului, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, a fost inoculat cu un vaccin experimental dezvoltat împotriva noului coronavirus, potrivit unui mesaj publicat marţi pe contul său de Twitter.

Şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, care este şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite (EAU), şi-a înscris astfel numele pe o listă mai amplă de oficiali din regiunea Golfului Persic care au testat un astfel de vaccin, relatează AFP.

Suveranul din Dubai a publicat pe Twitter o fotografie care îl prezintă în timp ce era vaccinat.

ADVERTISING

"Dorim tuturor oamenilor să se bucure de siguranţă şi sănătate şi suntem mândri de echipele noastre care au muncit neobosit pentru ca vaccinul să devină disponibil în Emiratele Arabe Unite", a scris el într-un mesaj care însoţea respectiva imagine.

Şeicul din Dubai nu a precizat tipul de vaccin cu care a fost inoculat.

Emiratele testează vaccinuri chinezești și rusești

Compania chineză Sinopharm a demarat în Emiratele Arabe Unite cea de-a treia fază a studiilor clinice pentru un vaccin dezvoltat împotriva maladiei COVID-19, în luna iulie.

Rusia a dezvoltat la rândul ei două vaccinuri împotriva COVID-19.

EAU, alcătuite din şapte emirate, au raportat până în prezent peste 136.000 de infectări cu noul coronavirus, inclusiv 503 decese.

ADVERTISING

Și alți oficiali au testat vaccinurile

Ministrul de Externe din Emiratele Arabe Unite - şeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan - şi vicepremierul ţării - şeicul Saif bin Zayed Al Nahyan - se numără printre politicienii cu rang înalt care au testat un vaccin experimental împotriva COVID-19.

În septembrie, autorităţile din Bahrain au anunţat că prinţul moştenitor al ţării, Salman bin Hamad Bin Isa Al-Khalifa, a participat la studiile clinice de fază 3 ale vaccinului dezvoltat de compania Sinopharm.

Compania chineză speră ca vaccinul ei să fie aprobat înainte de sfârşitul acestui an.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇