Vaccinul Moderna se pregăteşte de lansarea la nivel global: Cât va costa şi cum se păstrează pentru a fi bun până la 6 luni

Vaccinul Moderna se pregăteşte de lansarea la nivel global: Cât va costa şi cum se păstrează pentru a fi bun până la 6 luni

Vaccinul Moderna se pregăteşte de lansarea oficială, compania primind deja sume importante de la guverne care aşteaptă medicamentul care ar putea salva vieţi, potrivit raportului financiar trimestrial publicat joi de firma americană de biotehnologie.

Compania din Cambridge, Massachusetts, a anunţat că discută cu iniţiativa COVAX, a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, o propunere de preţuri pe mai multe nivele pentru vaccinul potenţial, care în prezent poartă denumirea de mRNA-1273, transmite Reuters.

Moderna a încheiat deja acorduri pentru livrări în America de Nord, Orientul Mijlociu şi alte regiuni ale lumii.

ADVERTISING

”Pregătim activ lansarea mRNA-1273 şi am semnat un număr de acorduri de livrare cu guverne din jurul lumii. Moderna respectă cele mai înalte standarde referitoare la calitatea datelor şi cercetarea ştiinţifică riguroasă, în timp ce continuă să lucreze cu autorităţile de reglementare pentru a avansa mRNA-1273”, a afirmat directorul general al Moderna, Stephane Bancel, într-un comunicat de presă.

Moderna, aflată în fruntea cursei pentru dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19, a anunţat săptămâna trecută că a finalizat înrolarea a 30.000 de participanţi într-un studiu clinic de fază finală.

ADVERTISING

Săptămâna trecută, pese 25.650 de participanţi primiseră a doua doză a vaccinului companiei, care se administrează în două doze.

Potrivit Moderna, 37% dintre participanţi sunt din comunităţi diverse şi 42% au un risc ridicat să facă o formă gravă de Covid-19.

ADVERTISING

O proporţie de 53% dintre participanţi sunt bărbaţi şi 47% femei, iar marea majoritate au vârste de peste 25 de ani. Doar 5% fiind din grupa 18-24 de ani.

Moderna percepe între 32 şi 37 de dolari pentru o doză de vaccin

Vaccinul Moderna, care este dezvoltat cu ajutorul Institutului Naţional pentru Sănătate, conţine material genetic numit mesager ARN sau ARNm, pe care oamenii de ştiinţă speră că determină sistemul imunitar să combată virusul.

În luna august, Moderna a anunţat că percepe între 32 şi 37 de dolari pentru o doză de vaccin pentru unii clienţi, în cadrul unei politici de preţuri mici, în timpul pandemiei. Compania a mai informat că negociază acorduri mai extinse, în cadrul cărora preţurile vor fi mai mici.

Vaccinul Moderna se ţine 6 luni la minus 20 grade

Moderna a arătat joi că vaccinul trebuie păstrat la minus 4 grade Fahrenheit (-20 grade Celsius), pentru a avea o valabilitate de şase luni.

Prin comparaţie, vaccinul Pfizer necesită o temperatură de depozitare de minus 94 grade Fahrenheit (-70 grade Celsius).

Vaccinul Moderna poate fi, de asemenea, refrigerat la aproximativ 36 de grade Fahrenheit (2,2 grade Celsius) timp de până la şapte zile. Trebuie administrat în decurs de 12 ore după decongelare.

Separat, compania a raportat o pierdere de 233,6 milioane dolari, sau 59 de cenţi pe acţiune, în trimestrul al treilea, mai mare decât pierderea de 43 de cenţi pe acţiune pe care o aşteptau analiştii intervievaţi de firma Refinitiv. Compania a obţinut venituri de 157,9 milioane de dolari, peste nivelul anticipat de Wall Street, de 77,5 milioane de dolari.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇