Pfizer va începe să-și testeze vaccinul împotriva Covid-19 la copii: Deși rata mortalității e mai mică decât la adulți, ea nu este zero

Pfizer va începe să-și testeze vaccinul împotriva Covid-19 la copii: Deși rata mortalității e mai mică decât la adulți, ea nu este zero

Grupul farmaceutic american Pfizer a anunţat că va începe să testeze vaccinul său experimental împotriva Covid la copii.

Va fi primul studiu clinic pentru un vaccin împotriva Covid-19 care va include copii în Statele Unite, informează CNN.

O echipă de la Spitalul de Copii din Cincinnati va începe vaccinarea adolescenților cu vârsta cuprinsă între 16 și 17 ani săptămâna aceasta, iar apoi urmează cei între 12 și 15 ani, a declarat dr. Robert Frenck, directorul Centrului de cercetare a vaccinurilor din spital.

ADVERTISING

Compania a confirmat pe site-ul său că are aprobarea Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA pentru a înscrie copii în vârstă de 12 ani în procesul său de vaccinare.

"Chiar credem că un vaccin pentru adolescenți și copii va fi esențial pentru a controla Covid", a declarat Frenck pentru CNN.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Cred că unul dintre lucrurile care este important de reținut este că, deși rata mortalității la copiii cu Covid este mai mică decât la adulți, ea nu este zero”, a spus el, menționând că peste jumătate de milion de copii au fost diagnosticați cu coronavirus in Statele Unite ale Americii.

„Nu este o infecție inexistentă la copii”, a subliniat el.

Potrivit medicului, copiii pot dezvolta boli grave și, de asemenea, pot muri din cauza coronavirusului. De asemenea, afirmă Frenck, îl pot răspândi și altor persoane mai vulnerabile, inclusiv părinți, bunici sau cadre medicale.

ADVERTISING

Frenck crede că mai mulți copii au fost infectați cu coronavirus decât arată datele oficiale. „Probabil că nu detectăm numărul real al copiilor infectați, pentru că nu se îmbolnăvesc atât de rău încât părinții să considere că trebuie să meargă la un medic”, a spus el.

"De cele mai multe ori, dacă ai un copil mic acasă și îi curge nasul sau tușește, nu te gândești să îl duci la medic", a adăugat el.

În plus, FDA le-a cerut companiilor care lucrează pentru a dezvolta un vaccin împotriva coronavirusului să testeze în diverse grupe de vârstă.

Pfizer, una dintre cele patru companii din SUA care au vaccinuri împotriva Covid în studii clinice avansate, spune că a înscris aproape 38.000 de voluntari în studiul său.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇