Comisia Europeană a aprobat al treilea contract pentru un potenţial vaccin împotriva Covid-19

Comisia Europeană a aprobat al treilea contract pentru un potenţial vaccin împotriva Covid-19

Comisia Europeană a anunţat că a aprobat miercuri al treilea contract încheiat cu compania farmaceutică belgiană Janssen Pharmaceutica NV, din concernul Johnson & Johnson.

”Ieri, 7 octombrie, Comisia Europeană a aprobat al treilea contract încheiat cu o companie farmaceutică, Janssen Pharmaceutica NV, una dintre companiile farmaceutice Janssen ale concernului Johnson & Johnson”, arată CE într-un comunicat.

ADVERTISING

De îndată ce vaccinul se dovedeşte a fi sigur şi eficient împotriva COVID-19, contractul le permite statelor membre să achiziţioneze vaccinuri pentru 200 de milioane de oameni. Statele membre vor avea de asemenea posibilitatea de a achiziţiona vaccinuri pentru încă 200 de milioane de persoane.

Statele membre pot totodată decide să doneze vaccinul unor ţări cu venituri medii şi inferioare sau să îl redirecţioneze către alte ţări europene.

CE a semnat și cu AstraZeneca şi Sanofi-GSK

Comisia a semnat deja un contract cu AstraZeneca şi cu Sanofi-GSK şi a încheiat discuţii preliminare pozitive cu CureVac, BioNTech-Pfizer şi Moderna.

ADVERTISING

„Întrucât coronavirusul se răspândeşte în continuare într-un ritm îngrijorător în întreaga Europă, este vital să găsim repede un vaccin. Mă bucur că am reuşit să ajungem la un acord cu Johnson & Johnson care ne permite să achiziţionăm vaccinuri pentru 200 de milioane de oameni.

Acesta va fi al treilea contract pe care îl încheiem cu o companie farmaceutică. Scopul nostru este să punem la dispoziţia cetăţenilor UE vaccinuri sigure şi eficiente de îndată ce sunt disponibile”, spune preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

ADVERTISING

Pentru vaccinul candidat împotriva COVID-19, Janssen recurge la platforma tehnologică AdVac, care a fost utilizată şi la dezvoltarea şi fabricarea vaccinului recent aprobat al companiei Janssen împotriva virusului Ebola şi a vaccinurilor candidat împotriva Zika, VRS şi HIV.

Vaccinul candidat se află deja în faza III a studiilor clinice.

Decizia Comisiei de a sprijini acest vaccin se bazează pe o evaluare ştiinţifică solidă, pe tehnologia utilizată, pe experienţa companiei în dezvoltarea vaccinurilor şi pe capacitatea de producţie datorită căreia să se poată furniza vaccinuri întregii UE.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇