Comisia Europeană a semnat un contract cu AstraZeneca pentru 300 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19

Comisia Europeană  a semnat un contract cu AstraZeneca pentru 300 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19

Comisia Europeană a anunţat, joi, semnarea unui contract în numele statelor membre ale Uniunii Europene, cu grupul farmaceutic britanic AstraZeneca, pentru cel puţin 300 de milioane de doze ale unui vaccin anticoronavirus.

„Astăzi, primul contract pe care Comisia Europeană l-a negociat în numele statelor membre UE cu o companie farmaceutică a intrat în vigoare prin semnarea formală cu AstraZeneca.

Contractul va permite achiziţionarea unui vaccin anti-Covid-19 pentru toate statele membre UE, precum şi efectuarea unor donaţii în ţări cu venituri mici şi medii sau redirecţionarea spre alte ţări europene", anunţă Comisia Europeană, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

ADVERTISING

"Prin acest contract, statele membre vor putea achiziţiona 300 de milioane de doze ale vaccinului AstraZeneca, cu opţiunea altor 100 de milioane de doze (...)", precizează Executivul Uniunii Europene.

Comisia Europeană continuă negocierile cu alţi producători de vaccinuri şi a finalizat deja cu succes discuţiile exploratorii cu Sanofi-GSK, pe 31 iulie, cu Johnson & Johnson, pe 13 august, cu grupul CureVac, pe 18 august, şi cu Moderna, pe 24 august.

ADVERTISING

"Comisia Europeană lucrează permanent pentru a le oferi cetăţenilor europeni un vaccin sigur şi eficient împotriva Covid-19 cât mai curând posibil", a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele instituţiei.

Citește și Planul UE antiCOVID: Vaccinarea a cel puţin 40% din populaţie, scopul e imunitatea colectivă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇