New York-ul nu are încredere în administraţia Trump și va verifica vaccinurile validate de aceasta

New York-ul nu are încredere în administraţia Trump și va verifica vaccinurile validate de aceasta

Statul New York „nu are încredere” în administraţia Trump şi va verifica fiabilitatea vaccinurilor împotriva COVID-19 validate de Washington înainte de a le distribui celor 20 de milioane de locuitori ai săi, a afirmat guvernatorul Andrew Cuomo.

Guvernatorul democrat, care îl acuză pe Donald Trump şi administraţia republicană că au agravat pandemia de coronavirus prin gestionarea politizată a crizei, a făcut cunoscut că va înfiinţa o comisie însărcinată să supervizeze distribuţia vaccinurilor, arată AFP.

ADVERTISING

"Nu voi avea încredere în Guvern cu privire la siguranţa vaccinului şi nu îl voi recomanda newyorkezilor", a declarat Andrew Cuomo într-un briefing de presă.

Aceste declaraţii vin să confirme atmosfera de neîncredere crescândă legată de viitoarele vaccinuri. Un sondaj publicat la 17 septembrie de institutul Pew a arătat că jumătate dintre americani ar refuza să fie vaccinaţi dacă un vaccin ar fi disponibil în prezent, procentaj care s-a dublat din luna mai.

ADVERTISING

Un alt sondaj, publicat la 10 septembrie de Kaiser Family Foundation, a indicat că 62% sunt îngrijoraţi de presiunile exercitate de guvernul federal asupra autorităţii de omologare a medicamentelor, Food and Drug Administration (FDA), pentru a aproba un vaccin, fără să se asigure de eficienţa şi siguranţa acestuia.

Donald Trump, care speră să fie reales la 3 noiembrie, promite de mai multe săptămâni apropiata finalizare a unui vaccin împotriva noului coronavirus care a făcut peste 200.000 de morţi în Statele Unite - cel mai grav bilanţ din lume - şi a contaminat circa şapte milioane de persoane.

ADVERTISING

Pregătirile logistice sunt lansate pentru a distribui dozele de vaccin imediat ce teste clinice în curs vor produce rezultate concludente.

Un singur producător american, Pfizer, crede că este posibil în octombrie, dar, potrivit lui Donald Trump, va ajunge la majoritatea americanilor abia în aprilie 2021 sau chiar la jumătatea anului viitor, potrivit unor oficiali cu rang înalt.

Dovadă că atmosfera politică este explozivă, Andrew Cuomo şi guvernatoarea democrată a statului Michigan, Gretchen Whitmer, s-au pronunţat joi pentru o anchetă a Congresului asupra gestionării "politizate" a acestei crize de către administraţia Trump.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇