Johnson & Johnson a lansat studiul clinic final al unui vaccin într-o singură doză pentru Covid-19

Johnson & Johnson a lansat studiul clinic final al unui vaccin într-o singură doză pentru Covid-19

Johnson & Johnson a lansat, miercuri, studiul clinic final al unui vaccin într-o singură doză pentru Covid-19, pe 60.000 de participanţi, care ar putea simplifica distribuirea a milioane de doze, comparativ cu alte vaccinuri care necesită administrarea în două doze.

Compania se aşteaptă să obţină rezultatele studiului clinic de fază a treia până la sfârşitul anului sau la începutul anului viitor, a declarat dr. Paul Stoffels, directorul ştiinţific al J & J, într-o conferinţă de presă comună cu oficiali ai Institutului Naţional de Sănătate şi ai administraţiei Trump.

Vaccinurile rivale ale Moderna, Pfizer şi AstraZeneca necesită administrarea în două doze, la un interval de câteva săptămâni, ceea ce le face mult mai dificil de administrat, transmite Reuters.

”Beneficiile unui vaccin într-o singură doză pof fi profunde în ceea ce priveşte campaniile de imunizare în masă şi controlul global al pandemiei”, a afirmat într-un interviu telefonic dr. Dan Barouch, cercetător în domeniul vaccinurilor la Harvard, care a contribuit la dezvoltarea vaccinului pentru Covid-19 al J & J.

Obiectivul studiului este de a testa dacă vaccinul poate preveni formele moderate şi severe ale Covid-19 după o singură doză, dar va analiza şi dacă vaccinul poate preveni forme grave de boală, care necesită intervenţie medicală, şi dacă poate preveni cazurile mai uşoare.

Stoffels a spus că J&J speră să primească un răspuns referitor la eficacitatea vaccinului ”până la sfârşitul anului sau la începutul anului viitor”.

Nu este clar cât de repede poate obţine compania aprobarea vaccinului de către autorităţile de reglementare, dar J&J intenţionează să îl fabrice în avans, astfel încât să poate începe distribuirea rapid.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇