Australia ar putea fi prima țară care va beneficia de un vaccin anti COVID-19

Australia ar putea fi prima țară care va beneficia de un vaccin anti COVID-19

Australia se aşteaptă să primească primele loturi de potenţial vaccin anti-COVID-19 în luna ianuarie a anului viitor. Premierul australian a anunțat că guvernul său a încheiat un acord cu CSL Limited pentru fabricarea a două vaccinuri.

Una dintre companiile implicate este privită ca un lider în cursa globală de a oferi un vaccin eficient pentru combaterea virusului, relatează Reuters.

Pandemia a dus Australia în recesiune după 30 de ani de creștere economică

Australia se aşteaptă să primească primele loturi de potenţial vaccin COVID-19 în ianuarie, a declarat luni premierul Scott Morrison, deoarece numărul de noi infecţii zilnice în zona fierbinte a virusului a scăzut în ultimele 10 săptămâni.

ADVERTISING

Morrison a spus că guvernul său a încheiat un acord cu CSL Limited pentru fabricarea a două vaccinuri - unul conceput de AstraZeneca (AZN.L) şi Universitatea Oxford şi altul dezvoltat în propriile laboratoare ale CSL, în colaborare cu Universitatea din Queensland.

Protecţie pe mai mulţi ani

„Australia are nevoie de puţină speranţă. Astăzi, facem un alt pas semnificativ pentru a proteja sănătatea australienilor împotriva pandemiei de coronavirus,” a spus Morrison.

Ministrul Sănătăţii, Greg Hunt, a declarat că oamenii de ştiinţă care conduc dezvoltarea vaccinurilor au susţinut că dovezile recente arată că ambele vor oferi „protecţie pe mai mulţi ani”.

ADVERTISING

Australia vrea ca vaccinul anti-COVID să fie obligatoriu

Morrison a declarat că CSL este de aşteptat să livreze 3,8 milioane de doze din vaccinul produs de AstraZeneca în ianuarie şi februarie anul viitor.

1,7 miliarde de dolari pentru aproape 85 de milioane de doze

În prezent, vaccinul este supus unor studii clinice în stadiu avansat în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

Studiile clinice din a doua etapă pentru vaccinul dezvoltat de CSL urmează să înceapă la sfârşitul anului 2020, ceea ce înseamnă că cel mai devreme ar putea ajunge pe piaţă la mijlocul anului 2021.

ADVERTISING

Australia va produce vaccinul dezvoltat la Oxford şi îl va furniza gratuit populaţiei

În cazul în care ambele vaccinuri vor trece de studiile clinice, Australia va cheltui 1,7 miliarde de dolari pentru aproape 85 de milioane de doze, a spus Morrison.

Citește și:

Vaccinul anti-COVID făcut în Europa va costa mai puțin de 10 euro

OMS anunță că vaccinarea anti-COVID în masă nu e posibilă înainte de jumătatea lui 2021


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇