Agenția Europeană a Medicamentului a început evaluarea pentru acreditarea vaccinului anti-COVID dezvoltat de Oxford

Agenția Europeană a Medicamentului a început evaluarea pentru acreditarea vaccinului anti-COVID dezvoltat de Oxford

Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că a început evaluarea oficială a vaccinului anti-COVID dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford.

Aceste prime date care intră în evaluare sunt din studiile de laborator, nu din cele clinice. Deci această analiză, singură, nu va stabili dacă vaccinul este sigur și eficient, ci este doar un prim pas în procesul de acreditare, precizează Agenția într-un comunicat.

ADVERTISING

Aceasta primă evaluare e un instrument folosit de EMA pentru a grabi procesul în cazul unor medicamente sau vaccinuri promițătoare pe timp de criză sanitară.

În mod normal, toate documentele cu informații legate de calitate, eficiență și siguranță sunt depuse deodată, la începutul procesului de acreditare. La evaluarea preliminară, cum este aceasta, datele sunt transmise pe măsură ce ele sunt obținute de producător.

Când ar putea fi obținută aprobarea

Amintim că la începutul lunii august, cercetătorii de la Oxford Group, care lucrează la cea mai avansată soluție din Europa alături de compania britanico-suedeză AstraZeneca, au anunțat că în luna octombrie ar putea obține aprobarea pentru utilizare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Între timp, studiile clinice au fost oprite o perioadă, după ce unii subiecți au dezvoltat diverse afecțiuni. AstraZeneca anunțase luna trecută că nu a fost găsită nicio legătură între vaccin și apariția bolilor respective.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇