Oxford spune că nu vaccinul pentru coronavirus a fost cauza apariției unei boli rare la voluntarul AstraZeneca

Oxford spune că nu vaccinul pentru coronavirus a fost cauza apariției unei boli rare la voluntarul AstraZeneca

Reacțiile adverse care au dus la suspendarea studiului clinic al vaccinului pentru noul coronavirus al AstraZeneca cel mai probabil nu au legătură cu vaccinul în sine, potrivit unui document destinat informării participanţilor, publicat online de Universitatea Oxford, transmite Reuters.

Înrolarea în studiul clinic global al vaccinului companiei britanice, care este dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford, a fost suspendată pe 6 septembrie, după ce un participant din Marea Britanie a dezvoltat o afecţiune inflamatorie spinală rară, numită mielită transversă.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Au avut loc evaluări pentru siguranţă după ce voluntari înrolaţi în studiu clinic pentru testarea vccinului candidat, numit AZD1222 sau ChAdOx1 nCoV-19, au dezvoltat simptome neurologice inexplicabile, inclusiv schimbarea senzaţiei sau slăbiciune în membre, iar studiul a fost suspendat în timpul evaluării siguranţei, potrivit documentului.

”După o evaluare independentă, s-a considerat că este improbabil ca aceste afecţiuni să fie asociate cu vaccinul sau au existat dovezi insuficiente pentru a afirma cu certitudine că aceste boli au legătură sau nu cu vaccinul”, arată documentul.

Studiul clinic a fost reluat în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud, dar încă nu în Statele Unite.

AstraZeneca şi Universitatea Oxford nu au răspuns imediat solicitărilor pentru comentarii.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!