Vaccinul antiCOVID al AstraZeneca, evaluat în regim de urgenţă în Marea Britanie

Vaccinul antiCOVID al AstraZeneca, evaluat în regim de urgenţă în Marea Britanie

Producătorul farmaceutic AstraZeneca a anunţat că autoritatea britanică de reglementare a sectorului sănătăţii a început evaluarea în regim de urgenţă a vaccinului său pentru Covid-19.

”Confirmăm că Agenţia de Reglementare pentru Medicamente şi Produse pentru Îngrijirea Sănătăţii (MHRA) evaluează în timp real vaccinul nostru pentru Covid-19”, a declarat un purtător de cuvânt al AstraZeneca.

În acest tip de evaluare, autoritatea de reglementare obţine date în timp real şi are dialog cu producătorii de medicamente referitoare la procesele de producţie şi studiile clinice, pentru a accelera procesul de aprobare.

ADVERTISING

Această abordare are rolul să accelereze evaluările medicamentelor sau vaccinurilor promiţătoare, în timpul urgenţelor de sănătate publică.

Când va fi gata vaccinul anti-Covid? Contre între Tătaru și Rafila cu privire la data începerii campaniei de vaccinare

Vaccinul pentru Covid-19 este dezvoltat de AstraZeneca împreună cu Universitatea din Oxford. Bloomberg a relatat vineri că MHRA a început o revizuire accelerată pentru vaccinul candidat pentru Covid-19 al grupului american Pfizer.

AstraZeneca şi Pfizer sunt printre primii producători în cursa pentru dezvoltarea unui vaccin pentru coronavirus, cursa incluzând, de asemenea, companiile Johnson & Johnson şi Moderna.

ADVERTISING

Producătorul britanic de medicamente a anunţat în urmă cu o săptămână că vaccinul său experimental pentru Covid-19 produce un răspuns imun atât la adulţii în vârstă, cât şi la cei tineri. Vaccinul declanşează, de asemenea, reacţii adverse mai scăzute în rândul persoanelor în vârstă.

Noul coronavirus a ucis peste 1,19 milioane de oameni la nivel global, a afectat economia mondială şi a dat viaţa normală peste cap pentru miliarde de oameni.

Dezvoltarea vaccinului de către Universitatea Oxford a început în ianuarie. Numit AZD1222 sau ChAdOx1 nCoV-19, vaccinul vector viral este fabricat dintr-o versiune slăbită a unui virus comun pentru răceală, care provoacă infecţii la cimpanzei.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇