Arheologii norvegieni au descoperit o navă din epoca vikingilor cu ajutorul radarului, fără să sape în pământ

Arheologii norvegieni au descoperit o navă din epoca vikingilor cu ajutorul radarului, fără să sape în pământ

Arheologii norvegieni au descoperit o navă din epoca vikingilor, îngropată în sud-estul țării, fără să sape deloc în pământ.

Cercetătorii au folosit un radar, cu ajutorul căruia au observat-o sub pământ, informează CNN.

Nava are o lungime de aproximativ 19 metri și este îngropată la o adâncime de 1,4 metri.

„Când facem aceste tipuri de cercetări, în mod normal vedem doar pete gri și alb-negru. Dar de această dată descoperirea este foarte clară”, a declarat autorul principal al studiului, Lars Gustavsen, cercetător la Institutul Norvegian pentru Patrimoniul Cultural.

ADVERTISING

"Știam că există ceva special acolo, dar nu aveam idee că vom găsi o navă îngropată", a spus el pentru CNN.

După efectuarea mai multor teste a început acum procesul de excavare. Gustavsen spune că nava a mai fost dezgropată în secolul al XIX-lea, când mai multe rămășițe de lemn au fost arse pentru că oamenii nu erau conștienți de ceea ce era acolo.

"Este o oportunitate unică, dar este păcat că a rămas atât de puțin din navă. Ceea ce trebuie să facem acum este să folosim tehnologia modernă și să o folosim foarte atent. Făcând acest lucru, sperăm că putem găsi ceva de pe nava respectivă și vom putea da mai multe detalii despre ea", a mai spus el.

ADVERTISING

Cu ajutorul radarului, cercetătorii au descoperit sub pământ și nişte clădiri, ceea ce ar putea oferi o perspectivă asupra vieții din epoca vikingilor. Ei au identificat ceea ce cred că este o fermă, o casă de cultură și o sală de evenimente.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

I.O.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇