Ce orașe au rata de infectare mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori, dar nu au intrat deocamdată în carantină

Ce orașe au rata de infectare mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori, dar nu au intrat deocamdată în carantină

După ce Baia Mare a fost băgată în carantină, miercuri, a fost evocată situația altor orașe pentru care nu s-a luat această măsură, deși rata de infectare era mult mai mare decât în orașul din Maramureș.

Oraşul Baia Mare a intrat, de miercuri, de la ora 17:00, în carantină zonală, după ce rata de infectare a ajuns la 6,37.

Însă sunt orașe unde indicele a trecut și pragul de 7 infectări la mie, iar măsura nu a fost luată de autoritățile locale. Motivele nu se cunosc până în prezent.

De exemplu, DSP Alba a transmis, joi, că cea mai ridicată rată de infectare din județ este în municipiul Blaj, respectiv 9,82 la mia de locuitori.

ADVERTISING

Pe locul doi se află Alba Iulia, cu o incidenţă de 9,51 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, conform Agerpres.

Bucureștiul a ajuns sub pragul de 5 cazuri la mia de locuitori. Rata de infectare continuă să crească peste 7 în Sibiu

Și Brașovul a trecut azi pragul de 6 îmbolnăviri la 1.000 de locuitori. Incidenţa cumulată COVID-19 în municipiul Braşov, a fost, joi, de 6,68 cazuri la mia de locuitori. Este cea mai ridicată din judeţ, relatează aceeași sursă.

O situație dramatică se regăsește în Sibiu. Municipiul Sibiu avea, miercuri, o incidenţă cumulată de 11,18 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Cu toate acestea, autoritățile nu au luat decizia carantinării până acum. O decizie în acest sens ar putea fi luată abia mâine.

ADVERTISING

De menționat este că directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu, a confirmat că a solicitat carantinarea municipiului Sibiu. Dar acum se așteaptă decizia de la București.

Citește mai multe despre situația îngrijorătoare din Sibiu:

ADVERTISING

În Timişoara coeficientul de infectare la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, a ajuns la 7,97, joi dimineața, potrivit De Banat.

De asemenea, rata de infectare a ajuns de luni, 9 noiembrie, la 7,59 în municipiul Cluj-Napoca. Autorităţile vor actualiza abia vineri informaţiile cu privire la rata de infectare, fiind aşteptată o nouă creştere spectaculoasă după ce în ultimele trei zile au fost raportate 1.500 de cazuri noi în tot judeţul.

Amintim că orașul Baia Mare a intrat miercuri în carantină zonală. De atunci, și Slobozia a fost băgată în carantină. Noile măsuri se aplică de vineri, de la miezul nopții.

Detalii aici - Slobozia intră în carantină la miezul nopții. Ce măsuri trebuie respectate

Vezi și Carantina produce efecte. Rata de infectare dintr-o comună închisă astfel a scăzut de la 11 la 2,17

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇