Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Sibiu a solicitat Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să fie găsită o soluţie pentru decontarea către cel puţin trei companii private de ambulanţă a serviciilor de recoltare de probe în vederea testării pentru COVID-19, ceea ce ar permite să crească capacitatea de testare în judeţ, a informat Prefectura.
Solicitarea care face referire şi la serviciile de transfer între spitale şi externare a pacienţilor cu COVID-19 vine în condiţiile în care judeţul Sibiu are rata de infectare cea mai mare din România, de peste 7 la mia de locuitori.
Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu, medicul Constantin Popescu, a explicat, miercuri seara, că s-a discutat cu trei firme private de ambulanţă să se implice pentru a face recoltări de probe în vederea testării RT-PCR, ceea ce ar duce la creşterea cu 50-70% a capacităţii de testare în judeţ.
"În cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (…) s-a discutat despre necesitatea implicării serviciilor private de ambulanţă în operaţiunile de recoltare probe în vederea efectuării testării SARS CoV-2, de transfer între spitale şi externare a pacienţilor confirmaţi pozitiv cu SARS-CoV-2. În acest sens, s-a stabilit transmiterea unei solicitări către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru analizarea posibilităţii decontării acestor servicii", informează un comunicat de presă al Prefecturii Sibiu.
Peste 70% dintre sibienii testaţi în ultimele 24 de ore au fost depistaţi pozitiv, ceea ce înseamnă 362 de cazuri noi confirmate cu noul coronavirus, potrivit datelor Prefecturii.
"În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Sibiu au fost confirmate pozitiv un număr total de 362 de persoane (…) şi au fost făcute 504 teste", a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.
Majoritatea testărilor RT-PCR din judeţ se fac la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu.